Categories: Sport

Câmpeanu, în topul piloţilor români

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Câmpeanu va fi premiat, săptămâna viitoare, de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, pentru câştigarea medaliei de bronz  în ediţia 2009 a Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan.

Performanţă sabotată de buget
Pornit în cursă cu intenţia de a câştiga, în 2009, al treilea titlu de campion naţional la VTM din cariera sa, Mihai Câmpeanu a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de bronz, din cauza numeroaselor probleme tehnice. Oricum, locul trei obţinut de pilotul brădean la VTM reprezintă cea mai valoroasă performanţă a anului trecut pentru sportul auto hunedorean, iar „bronzul” e dublat şi de un loc şase, la grupa A, în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Drept urmare, Mihai Câmpeanu este singurul pilot din judeţ care va fi premiat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. „Am fost invitat de Federaţie la festivitatea de premiere organizată pentru cei mai buni piloţi ai anului trecut. E o onoare să fiu premiat, însă dacă aş fi dispus de un buget mai consistent, puteam să fiu pe un loc mai bun. Am avut multe probleme tehnice, pentru că nu am avut resurse pentru a investi, iar majoritatea punctelor le-am făcut pe baza tehnicii de pilotaj  şi nu a forţei maşinii”, a spus Mihai Câmpeanu, care şi-a achiziţionat la începutul anului 2009 un Mitshubishi Evo 6, Tommy Makkinen edition.

Planuri mari pentru 2010
Luptător şi pasionat de pilotaj, Mihai Câmpeanu e hotărât să încerce să obţină în 2010 mai mult decât anul trecut. Pilotul brădean susţine că obiectivul lui e să-şi îmbunătăţească performanţele maşinii şi să urce pe locul doi sau să câştige titlul naţional. „Am investit în maşină vreo 3-4.000 de euro şi sper să îmbunătăţesc performanţele motorului. Esenţial va fi ca sponsorii mei tradiţionali – Primăria Brad, SC Forestban Alpin Birtin, SC Autosenna Deva, SC Autovim Deva şi SC Agrocompany Deva –  să fie alături de mine şi să mă sprijine, pentru a putea participa la cât mai multe curse”, a spus pilotul.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago