Categories: Comunitate

Camera Agricolă Judeţeană, prezentă la mai multe evenimente de profil

Magdalena Şerban

Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara a bifat peste weekend, prezenţa la evenimentul „Ţurcana – Regina Munţilor”, manifestare ajunsă la a XI-a ediţie, care s-a desfăşurat la Costeşti, dar şi la „Parada Taurilor“, ce a avut loc la Sîngeorgiu de Mureş. De asemenea, urmează o manifestare de rang naţional, pentru care conducerea instituţiei a confirmat deplasarea.
„Am luat parte cu un stand informativ la Costeşti, pentru a intra în dialog cu fermierii prezenţi la acţiunea din acest an. Acolo, l-am premiat pe cel mai tânăr crescător de ovine, Petru Stoicoi (foto dreapta), un băiat de 20 de ani, din Orăştioara de Sus.  Am mai fost şi la Parada Taurilor, care s-a întâmplat în weekend, la Sîngeorgiu de Mureş, şi a fost organizată de renumitul SEMTEST, unul dintre cei mai mari producători de material seminal. Mai apoi, în 14 octombrie, vom merge la Ziua Recoltei, la Geoagiu. La INDAGRA, în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din judeţul Hunedoara şi Consiliul Judeţean, vrem să le asigurăm deplasarea unor producători atestaţi din judeţ, orientându-ne către ramuri precum lactate, produse din carne, siropuri şi chiar plăcintele specifice ţinutului Pădurenilor. Astfel de evenimente ne aduc noi contacte comerciale, ne înlesnesc deschiderea către ceea ce e nou în domeniu şi, mai ales, ne asigură o legătură permanentă cu fermierii”, a precizat Călin Marian (foto stânga), şeful Camerei Agricole Judeţene Hunedoara.
Trebuie spus că INDAGRA este cel mai mare şi important eveniment agricol din România, târgul internaţional fiind organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie, sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Anul acesta a ajuns la ediţia cu numărul 20 şi se va desfăşura în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, la Bucureşti. Aici, producătorii se vor întâlni cu reprezentanţi ai statului, viitori parteneri, fermieri sau oameni pasionaţi de agricultură.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

6 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

6 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

6 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

6 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

6 ore ago