Căldura în școlile din Deva vine doar la anul

Adriana Năstase

Instalaţiile de încălzire centralizată a tuturor şcolilor din municipiul Deva ar putea deveni funcţionale abia în prima parte a lunii ianuarie, anul viitor, când vor fi montate toate centralele pe gaz metan şi vor fi realizate racordurile ne­ce­sare, au estimat ieri autorităţile în urma unei şedinţe convocată de conducerea pre­fecturii.

Trei din 10
Finalizarea execuţiei lucrărilor la cele şapte unităţi de învăţământ, care încă nu au căldură, depinde de activitatea firmelor care execută aceste proiecte, dar şi de recepţionarea la termen a centralelor termice de mare putere necesare pentru producerea agen­tu­lui termic. Repre­zen­tantul distribuitorului de gaz metan a menţionat că la începutul săptămânii vii­toare vor fi amplasate Staţii de Reglare Măsurare (SRM) care vor deservi trei unităţi de învăţământ unde este necesară funcţionarea acestora: Liceul cu pro­gram sportiv „Cetate”, Liceul Tehnologic Ener­ge­tic şi Liceul Teh­nologic „Grigore Moisil”. Apoi, pentru toate şco­lile se aşteaptă solicitarea de racordare, pe care trebuie să o trimită constructorul, la fina­li­zarea lucrărilor.
Pentru distribuitorul de gaz din Deva asigurarea instalaţiilor de racordare şi alimentare cu gaz pentru şcolile din municipiu reprezintă o prioritate, iar lu­cră­rile tehnice necesare vor fi executate fără întârzieri, s-a precizat în cadrul întâlnirii.
În prezent, doar trei dintre cele 10 unităţi de învă­ţă­mânt din Deva pot asigura căldură în sălile de clasă cu ajutorul centralelor termice proprii. În restul şco­li­lor sau liceelor lucrările sunt întârziate din diferite motive, iar elevii îşi desfăşoară activitatea online din cauza frigului din clase. În această situaţie se află circa 53 la sută dintre elevii care învaţă în Deva.
Şcolile şi instituţiile publice din Deva nu mai be­neficiază de încălzire din sistemul centralizat de ter­mo­ficare din luna martie, după ce termocentrala Min­tia a fost oprită din lipsa cărbunelui.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Remarcăm că stimatul primar al Devei a declarat că a rezolvat problemă încălzirii in scoli. Poate are nevoie de un consult de specialitate fiindcă a început să uite cam des de el. Dar la liberali nu este o problemă când o iei razna.

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

10 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

10 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

10 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

10 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

10 ore ago