Categories: Comunitate

Câinele aruncat în Jiu a fost adoptat

Maximilian Gânju

Povestea lui Puffi, câinele salvat de pompierii din Petroşani din Râul Jiu, a impresionat mai multe familii, atât din ţară, cât şi din străinătate, care au sărit să-l adopte. Căţeluşa şi-a găsit un cămin chiar în Petroşani.
O fundaţie din Capitală care se ocupă cu adoptarea câinilor fără stăpân şi-a arătat intenţia, imediat după ce câinele a fost salvat de pompieri, de a-l îngriji până când i se va găsi o familie adoptivă. Câinii salvaţi de fundaţie sunt trimişi la familii adoptive din vestul Europei, dacă în ţară nu li se găsesc stăpâni, şi la fel ar fi trebuit să se întâmple cu Puffi. Căţeluşa ar fi ajuns în Anglia, însă nu va mai  pleca din Petroşani. Un voluntar de la Adăpostul „Love Animals” din Petroşani, unde a ajuns câinele, a decis să-l adopte. Acesta a luat căţeluşa de la salvatori pentru a o îngriji până când fundaţia va veni să o ia spre adopţie, a dus-o acasă şi fără să-şi dea seama, s-a ataşat de ea.
„Este un căţel de rasă, educat, face afară, se vede că a avut stăpân şi a fost crescută la apartament. Este foarte cuminte şi voluntarul de la adăpost a adoptat-o, s-a ataşat atât de mult de ea încât nu a mai conceput să o lase să o ia altcineva. A fost foarte impresionat de soarta ei şi finalul este unul fericit pentru căţeluşă. În fond, ceea ce contează este că şi-a găsit un stăpân iubitor care se va îngriji de ea ”, spun reprezentanţii fundaţiei.
Patrupedul a fost salvat de pompierii de la Petroşani, la finele lunii trecute, după ce rămăsese blocat pe stâncile din Defileul Jiului. Căţeluşa a fost aruncată în râul învolburat, de stăpân sau altă persoană, dar a reuşit să înoate până la unul dintre malurile stâncoase, unde a rămas blocată timp de 24 de ore, până când un trecător i-a auzit lătratul şi a cerut ajutor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago