„Cadoul“ Guvernului PNL pentru români şi pentru România

Finalul de an 2018 ne găsea pe noi toţi în faţa unui bilanţ care s-a simţit în mod real în buzunarul fiecărui român. România închidea 2018 cu o creştere economică de 4,5 la sută şi datorie guvernamentală în scădere -34,9 la sută din PIB, iar deficitul bugetar de doar 2,92 la sută din PIB.
Tot anul trecut aveam o inflaţie la nivel minim istoric şi cel mai mare număr de angajaţi din ultimii 30 de ani: peste 6,5 milioane de contracte de muncă active. Vorbeam atunci despre creşterea consistentă a salariilor, a pensiilor şi a puterii de cumpărare.
În 2018, România a redevenit Grânarul Europei şi un mare jucător în domeniul exporturilor agricole, cu 2,8 miliarde euro subvenţii plătite în total pentru campania agricolă din 2017 şi 1,7 miliarde euro subvenţii plătite în avans pentru campania agricolă din 2018. Încheiam 2018 cu bilanţul noilor firme înfiinţate prin Start-Up Nation, pregăteam programul pentru 2019, regândeam programul „Prima casă”, proiectele PNDL erau plătite, administraţiile fără datorii şi proiecţii financiare antamate pentru 2019.
Finalul de an 2019, cu un Guvern PNL, ne găseşte cu împrumuturi record, un euro la nivel istoric, austeritate, ameninţări şi concedieri.
PNL „a reuşit” creşterea cursului valutar la aproape cinci lei, cu implicaţii privind creşterea facturilor la utilităţi exprimate în euro. Indicele ROBOR, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a continuat să crească şi a ajuns la 3,12 la sută, cel mai mare nivel din ultimele cinci luni, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României.
PNL a anunţat deja că urmează modificări ale OUG 114, care vor avea efecte directe asupra populaţiei. Vor creşte facturile la energie electrică şi gaze naturale, prin înlăturarea plafonului pe preţuri la consumatorii casnici. Eliminarea taxei pe active ce limita majorarea ROBOR va avea ca efect creşterea ratelor românilor care aveau credite la bancă înainte de OUG 114. Creşterea ratelor va fi, în medie, cu circa 10 la sută.
În nici două luni de guvernare PNL, rezervele valutare ale României au fost diminuate cu peste un miliard de euro, pentru apărarea monedei naţionale, în urma declaraţiilor şi erorilor ministrului de Finanţe, Florin Cîţu. A fost retrogradat ratingului de ţară de la PERSPECTIVĂ STABILĂ, în Guvernarea PSD, la PERSPECTIVĂ NEGATIVĂ, în Guvernarea PNL. Deci, mai puţine investiţii străine şi costuri mai mari la împrumuturi pentru România! Programul „Prima casă” nu este de interes pentru PNL, la fel cum sunt multe dintre programele pe care PSD le-a susţinut pentru români.
Din păcate, acesta este finalul de an 2019 pentru români!
Mi-ar fi plăcut să vorbim despre creşteri şi nu despre austeritate, despre angajări şi nu despre concedieri. Din păcate, a fost şi va fi întotdeauna mult mai uşor să reduci cheltuielile bugetare prin restructurare, concediere, reducere a locurilor de muncă ori prin taxe şi impozite, decât să cauţi şi să-ţi asumi, dacă eşti cu adevărat capabil şi bine intenţionat, acele măsuri care, în timp, pot să aducă creştere economică şi bunăstare fără a trimite oamenii în şomaj, fără a le tăia veniturile şi fără a introduce noi taxe sau a le mări pe cele existente.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Încetați cu smiorcăiala. V-ați bătut joc de români cu tot felul de aberații: călătorii gratuite pentru studenți, scutire de impozit pentru IT-iști, tichete de vacanță pentru bugetarii (de dreapta!!!), creșteri de salarii pentru medici- care au votat covârșitor cu drepta, salarii mărite pentru profesori- votanți ai dreptei, pentru astea și multe altele PSD merită să dispară. Ați fost aleși de oameni care nu au votat și nu ar fi votat niciodată cu voi pentru a da legea răspunderii magistraților și pentru toate promisiunile din 2016. Trebuia să-l suspendați pe Iohanis imediat după ce a refuzat-o pe Sevil Shhaideh. Ați pus-o pe Intotero pe listă la europarlamentare și ați pierdut voturi în județ. Ați ales-o pe Dăncilă în loc să-l alegeți pe Pleșoianu care ar fi fost un pericol real pentru Geek. Nu vă veți mai întâlni niciodată cu votul masiv din 2016.

  • Încetați cu smiorcăiala. V-ați bătut joc de români cu tot felul de aberații: călătorii gratuite pentru studenți, scutire de impozit pentru IT-iști, tichete de vacanță pentru bugetari (de dreapta!!!), creșteri de salarii pentru medici- care au votat covârșitor cu dreapta, salarii mărite pentru profesori- votanți ai dreptei, pentru astea și multe altele PSD merită să dispară. Ați fost aleși de oameni care nu au votat și nu ar fi votat niciodată cu voi pentru a da legea răspunderii magistraților și pentru toate promisiunile din 2016. Trebuia să-l suspendați pe Iohanis imediat după ce a refuzat-o pe Sevil Shhaideh. Ați pus-o pe Intotero pe listă la europarlamentare și ați pierdut voturi în județ. Ați ales-o pe Dăncilă în loc să-l alegeți pe Pleșoianu care ar fi fost un pericol real pentru Geek. Nu vă veți mai întâlni niciodată cu votul masiv din 2016.

  • Hai sictir tarane, nu ti-e rusine, chiar ii crezi prosti pe toti romanii pe care i-ati furat cu pensiile si salariile nesimtite ?

  • Auzi bă Wily ce zice Bobora că e numa feic niuz uri toate ofurile pă care le strigăm toată ziua peste tot.

    Trepădușul adus de Răceanu zici că e lipit cu super glu,zici că Apaprodul e serelul lui și face ce vrea mușchii lui.Dar ,mă întreb a verificat vreodată Bobora vreun năduf al oamenilor înainte să spună că sunt feic niuz .Cum ? Nu ? Da,bine.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago