Categories: EvenimentFlash

Bunurile executate silit, investiţii pe timp de criză

Livia Botici

Dacă pentru unii hunedoreni, care au restanţe la creditele bancare, executarea silită reprezintă cel mai urât coşmar, pentru unele persoane, care sunt interesate să cumpere imobile la preţ de chilipir, ofertele băncilor pentru bunuri executate reprezintă o afacere pe timp de criză. Pe site-ul www.executări.com, sunt postate 15 oferte ale băncilor, care scot la licitaţie bunuri mobile şi imobile ale hunedorenilor.

Cu 25 la sută mai ieftine

După cum vă prezentam în paginile MESAGERULUI HUNEDOREAN, într-un articol din luna mai, în perioada ianuarie-aprilie 2010, în jur de 2.400 de hunedoreni şi-au pierdut bunurile, în urma încuviinţării executării silite, hotărâte de magistraţi, din cauză că nu au mai putut să-şi plătească ratele către bănci. Bunurile executate silit au fost, apoi, scoase la vânzare de către instituţiile bancare, pentru a se recupera din creditele date către firme ori populaţie. De o lună de zile, în spaţiul virtual a apărut un site, care aduce laolaltă cea mai mare parte a ofertelor de bunuri executate silit lansate de bănci, executori judecătoreşti şi societăţi de leasing. În timp ce persoanele cărora le sunt executate bunurile sunt disperate, amatorii de chilipiruri pot să cumpere apartamente, case, terenuri sau alte bunuri, la preţuri cu 25 la sută mai ieftine. Spre exemplu, pe site-ul menţionat anterior, este postat un anunţ de licitaţie publică al unui apartament din Deva. Imobilul este situat pe B-dul Decebal, are 50 de metri pătraţi, două camere şi a fost evaluat la preţul de 41.000 de euro. Cu toate acestea, apartamentul a fost scos la licitaţie cu preţul de pornire de 30.000 de euro.

Două camere la 15.000 de euro

Un alt apartament, de această dată, din municipiul Hunedoara, este scos la licitaţie publică cu suma de numai 15.000 de euro. Potrivit site-ului www.executări.com, imobilul este situat într-un bloc de pe Strada Traian, la etajul 1, are 49 de metri pătraţi, este racordat la apă, canal, electricitate, telefonie fixă, cablu TV şi are geamuri de termopan. Pentru a cumpăra un astfel de apartament, hunedorenii interesaţi trebuie să depună 10 la sută din preţul de pornire al licitaţiei, în contul executorului. În cazul în care nu se câştigă licitaţia, banii vor fi primiţi înapoi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago