Actualitate

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni.
“De cum s-a luminat de ziuă, au început operațiunea de salvare a Bujoarei. Văcuța rătăcită pe un versant abrupt și împădurit din apropierea unui sat de munte, a căzut într-o prăpastie, la o adâncime de aproape 30 metri. Cei nouă pompieri au găsit-o pe Bujoara speriată și agitată, cum era de așteptat, după o asemenea experiență.
Și pentru că situația s-a dovedit a fi foarte dificilă, doi alpiniști militari din cadrul Detașamentului Deva și un tehnician veterinar au ajuns degrabă în ajutor. Apoi, cu toții s-au pus pe treabă. Au improvizat un gard de protecție din câțiva stâlpi de lemn, furtunuri și corzi de salvare, s-au folosit de sistemul de scripeți al alpiniștilor și nu s-au lăsat până când nu au văzut văcuța în siguranță, pe poteca ce ducea înspre grajdul ei.
Chiar dacă intervenția a durat 5 ore și a presupus mult efort, salvatorii, mulțumiți de reușita operațiunii, au găsit puterea de a face și o glumă… I-au cerut Bujoarei câte un pahar de lapte, pentru dimineață, când vor ieși din tură !”, au anuntat cei de la ISU Hunedoara.
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

21 de ore ago