Categories: ActualitateFlash

Bugetarii acasă, pensionarii fără tratamente

Nicolle Ebner

Legea 329/2009, privind raţionalizarea cheltuielilor publice, începe să-şi arate efectele. Astfel, trimiterea în concediu fără plată a bugetarilor îi privează de servicii medicale pe cei peste 200 de pensionari aflaţi la odihnă şi tratament, la Hotelul Ceres, din Geoagiu.

Au rămas fără servicii medicale
Grupul de peste 200 de pensionari cazaţi la Hotel Ceres – Geoagiu a achiziţionat bilete de tratament şi odihnă de 18 zile, din care 10 zile de tratament continuu. Numai că, ieri, nu a mai avut cine să le facă procedurile terapeutice, deoarece personalul calificat a fost trimis în concediu neplătit, patru zile. Pensionarii au reclamat neajunsul la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Hunedoara, iar în urma verificărilor, Romi Cărmăzan, directorul coordonator al instituţiei, a tras concluzia că: „prevederile Legii 329/2009, privind raţionalizarea cheltuielilor publice au fost aplicate greşit. Personalul trebuia trimis în concediu neplătit, fără ca activitatea să fie afectată. Or, în momentul de faţă, cei de la Hotelul Ceres încalcă legislaţia în vigoare privind protecţia consumatorului, deoarece nu le mai oferă clienţilor serviciile la care s-au angajat”, a declarat Romi Cărmăzan.

Cine-i de vină?
Directorul OJPC Hunedoara menţionează că nu a putut afla punctul de vedere al directorului unităţii hoteliere, şi aşteaptă ca astăzi să-i fie puse la dispoziţie toate documentele solicitate. Conducerea Hotelului Ceres riscă să fie sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 lei, însă contabilul unităţii turistice susţine că vina este a Institutului Naţional Balneoclimateric din Bucureşti, cel care asigură serviciile medicale la Ceres. Directorul Agripina Cazan nu a putut fi contactat, deoarece este în concediu medical de mai bine de o lună de zile (şi nu s-a sustras verificărilor, cum ar fi insinuat directorul OJPC), sănătatea fiindu-i grav afectată din cauza unui accident de maşină, în urma căruia autoturismul în care se afla a fost distrus în proporţie de peste 90 la sută.
Rămâne de văzut cum vor fi sancţionaţi reprezentanţii Hotelului Ceres, pentru că respectă o lege care are ca efect indirect încălcarea altor legi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago