Categories: Sport

Brădenii zboară bine şi-n 2010

Ciprian Marinuţ

Multipli campioni naţionali în ultimii 10-15 ani, aeromodeliştii de la Armata Aurul Brad au început cu dreptul şi anul competiţional 2010, câştigând cinci medalii la Cupa României de la Ploieşti.

Juniori campioni

Cele mai bune rezultate pentru C.S. Armata Aurul Brad le-au obţinut juniorii, care au confirmat astfel că-şi merită locurile în echipa naţională a României. Cei doi componenţi ai lotului tricolor, Darius Şerban şi Andrei Maxim, au ocupat, în această ordine, primele două locuri. Mai tinerii Iulian Roman şi Andrei Aprodu (zis Suedezu) au ocupat locurile patru şi şapte, semn că vin tare din urmă. Cu astfel de clasări foarte bune la individual, echipa brădeană a fost pe locul I în clasamentul general, devansând echipele CS Universitatea Piteşti şi Aeroclubul României. „Juniorii au zburat perfect şi au demonstrat că sunt cei mai buni din ţară. Sperăm să obţină performanţe valoroase şi la Campionatul Mondial al juniorilor, care va avea loc în perioada 1-10 august în România”, a spus Adrian Maxim, antrenorul aeromodeliştilor brădeni.

Seniori de argint

Brădenii au luptat pentru aur şi în competiţia rezervată seniorilor, însă au fost obligaţi să se mulţumească doar cu locul doi, după baraj, din cauza dotării tehnice superioare a adversarilor. Adrian Maxim şi Ioan Mascovsky au ocupat locul doi, la egalitate, la individual, iar echipa, din care a mai făcut parte Alexandru Caranfil, s-a clasat tot pe locul secund. „Bătălia a fost între noi şi cei de la Salonta. Am mers cap la cap în preliminarii, dar la baraj ne-au învins, pentru că omul lor numărul unu are două modele superperformante, cumpărate din Rusia cu bani grei, iar noi am concurat cu modele construite de noi”, a spus Adrian Maxim, antrenorul aeromodeliştilor brădeni.

La Cupa României de la Ploieşti au participat cele mai bune 14 cluburi din Divizia Naţională de Aeromodele. Următoarele competiţii la care vor participa aeromodelişti brădeni sunt: „Cupa Chişinău Criş”, în perioada 6-7 mai şi o etapă de Cupă Mondială, la Salonta, în perioada 8-9 mai.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

8 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

8 ore ago