Categories: Actualitate

Braconier prins în flagrant

Bărbatul din municipiul Lupeni a fost descoperit pe un fond de vânătoare din județul Alba, în timp ce intenționa să vâneze ilegal.
Potrivit anchetatorilor, individul a mers cu o mașină de teren în fondul de vână­toare având asupra sa arma de vânătoare, un număr de 5 cartușe și proiectoare pentru a orbi vânatul. A căutat vânatul cu ajutorul farurilor de la mașini. Lucrătorii Secției 1 Rurala Galda de Jos oprit pentru control pe raza localității Benic, în zona fondului de vânătoare nr. 24, Galda de Jos, autoturismul Ford Ranger condus de către bărbat. În urma controlului efectuat în in­teriorul autoturismului, în spatele ban­che­tei din partea din spate, a fost identificată arma de vânătoare. La audieri, vânătorul nu a recunoscut că a mers să împuște ilegal animalele. El le-a spus anchetatorilor că noaptea respectivă, în jurul orelor 00:30, a fost sunat de către soția acestuia să mear­gă să o ia de la locul de muncă, întrucât aceasta pierduse autobuzul, acesta fiind motivul pentru care circula noaptea în zonă. Acesta a precizat că avea asupra sa arma de vânătoare, deoarece urma să meargă a doua zi în Alba Iulia la magazinul specializat, în vederea achiziționării unei huse pentru aceasta. Cu privire la car­tu­șe­le găsite în autovehicul, inculpatul a arătat că le-a uitat în prealabil în bordul acestuia, se arată în dosar. Hunedoreanul a fost trimis în judecată pentru braconaj și con­damnat în primă instanță la o pedeapsă de 3.700 lei amendă, dar a făcut apel. Curtea de Apel Alba Iulia a desființat sentința pe­nală sub aspectul modalității de executare și i-a aplicat braconierului un avertisment. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

4 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

20 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

20 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

20 de ore ago