Categories: ActualitateFlash

Boschetarii din Deva au început să atace populaţia

Nicolle Ebner

Din cauza violenţei boschetarilor care-şi fac veacul prin canalele reşedinţei de judeţ, Primăria Deva este nevoită să facă un azil de noapte, pentru a-i ţine sub observaţie şi a feri populaţia de atacurile acestora. Trei deveni au fost jefuiţi, ziua în amiaza mare, de către oamenii străzii care au început să facă legea în plin centrul oraşului, pentru că nimeni nu ia nici o măsură împotriva lor.

Trei victime, pe strada Călugăreni
Consilierii locali s-au mobilizat după ce li s-a adus la cunoştinţă faptul că a crescut numărul actelor de violenţă săvârşite de boschetari, asupra devenilor, în special a celor vârstnici şi lipsiţi de apărare, care circulă prin zona Casei de Cultură. Se pare că, din cauza crizei, devenii au devenit mai economi şi nu mai aruncă mâncarea la gunoi, asta însemnând că boschetarii au ieşit la atac pentru că nu mai au ce aduna din pubele. Potrivit consilierilor locali, în ultima săptămână, trei persoane au fost  jefuite, ziua în amiaza mare, pe strada Călugăreni, de către boschetarii care îşi duc veacul pe conductele de termoficare din spatele Casei de Cultură. Consilierii au recunoscut că Deva, a devenit un adevărat paradis pentru oamenii străzii din toate colţurile ţării, numărul acestora crescând îngrijorător. „Au venit în Deva pentru că nimeni nu le face nimic. Poliţia Comunitară face şi ea ce poate, pentru că nu are atribuţii în acest sens, iar jandarmilor şi poliţiştilor de la municipiu puţin le pasă că a crescut infracţionalitatea. Trebuie să ne întâlnim cu toţii şi să găsim soluţii comune pentru combaterea infracţionalităţii în Deva, iar agenţilor comunitari trebuie să le dăm atribuţii sporite“, a declarat consilierul PNL, Carol Panduru deranjat şi de faptul că, în zona Pieţei Centrale, se face bişniţă cu ţigări şi alte bunuri, sub nasul poliţiştilor, care se fac că nu văd nimic.

Îi adunăm, dar unde-i punem?
Soluţia a venit de la consilierul PSD, Vasile Ţonea. „Avem obligaţia să înfiinţăm un azil de noapte. Aceşti oameni sunt un adevărat pericol pentru populaţie. Pe lângă actele de violenţă la care au început să se dedea pentru că sunt lihniţi de foame sunt şi adevărate bombe purtătoare de virusuri şi boli“, a declarat alesul local. Ideea a fost acceptată de conducerea Primăriei Deva care i-a dat sarcină consilierului PSD să promoveze un proiect de hotărâre în acest sens.
În urmă cu 10 ani, boschetarii trăiau în canalele de termoficare de pe tronsonul din DN7 care trece prin Deva. Atunci, administraţia locală i-a îmbarcat în autobuze şi i-a trimis în localităţile de domiciliu – cei care aveau acte de identitate – şi a sudat intrările şi gurile de acces în canalele şi punctele de termoficare părăsite, din această zonă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

12 ore ago