Categories: Comunitate

Bilanţ administrativ şi “Ziua recoltei”, la Geoagiu

Au trecut peste o sută de zile de când primarul din Geoagiu, Vasile Cărăguţ (foto), şi-a preluat mandatul. Pe masa de lucru are deja câteva proiecte investiţionale a căror documentaţie tehnico-economică se află în faza de elaborare, în scopul depunerii unor cereri de finanţare.
Ce se vrea
“Dorim să accesăm pe fonduri europene un proiect ce vizează amenajarea parcului central al oraşului. Acesta include ridicarea unei scene speciale, dedicată evenimentelor în aer liber, spaţii de joacă pentru cei mici, împrejmuiri, alei, băncuţe, pavaje etc. Neavând o astfel de scenă, apelam tot la închirieri, ceea ce însemna bani. Ne mai dorim să punem în slujba comunităţii un Centru de Zi şi îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Avem o clădire lângă vechiul dispensar şi s-ar preta pentru un asemenea demers, aici urmând ca populaţia să beneficieze de servicii medicale oferite în ambulatoriu. Va fi subordonat Direcţiei de Asistenţă Socială a compartimentului din cadrul primăriei. Toţi cei care au nevoie de tratamente sau alte îngrijiri medicale nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta la spitalul din Orăştie, ci vor putea să-şi rezolve problemele pe plan local. Să nu uităm că mulţi oameni în vârstă sunt suferinzi şi nu e corect şi moral să mai fie puşi pe drumuri, cheltuind timp, bani şi mai ales sănătate. Bineînţeles, aici va activa personal calificat, începând de la medici, până la asistente şi îngrijitoare”, a precizat edilul-şef al oraşului Geoagiu, Vasile Cărăguţ. Un alt proiect pe care primarul urmăreşte să-l pună în practică tot din bani europeni nerambursabili ţine de reabilitarea Casei de Cultură “Ion Budai Deleanu”. Programul prevede înlocuirea acoperişului, anvelopare şi izolare termică, înlocuire tâmplarie şi reabilitarea instalaţiilor interioare.
O zonă de agrement
Pe de altă parte, ar mai fi necesară înfiinţarea unei zone de agrement. Oraşul se află într-o asociere cu alte unităţi administrative din judeţ, precum şi din Alba, de tip Grup de Acţiune Locală pentru pescuit – FLAG, din bazinul Mureşului, Secaşelor şi a afluenţilor acestora. Locaţia care s-ar preta pentru amenajarea unui camping s-a identificat la ieşirea din Geoagiu, către localitatea Cigmău. “Perioada de vară scoate la iveală necesitatea unui camping. Lumea vrea să iesă pe malul Mureşului la un grătar, poate se va cere şi cazare, deci trebuie să ne dezvoltăm oferta şi pe acest segment. Asocierea cu pricina, în care avem rolul de partener, ne poate ajuta să fructificăm acest proiect. Ar mai fi de amintit un alt program de investiţii, de data aceasta pentru 13 kilometri de străzi din oraşul Geoagiu şi satul Aurel Vlaicu, care necesită modernizare. Mai trec în revistă şi extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă în zona Poienari, obiectiv pentru care sperăm ca până în noiembrie să şi încheiem contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. De asemenea, ar mai fi de realizat centura ocolitoare (de la cariera din Geoagiu, prin Poienari, Strada Sanatoriului şi până în DJ 170A). Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă potabilă şi canalizare în satul Cigmău se află, totodată, pe lista noastră de investiţii”, a mai spus primarul.
Invitaţie la Ziua Recoltei
În ce priveşte evenimentele, la Geoagiu urmează ediţia a doua a Zilei Recoltei, ce se va desfăşura vineri, de Sfânta Parascheva, în incinta târgului de animale din localitate.  “Îi invit pe cei care doresc să se bucure de o gamă largă de produse, să ni se alăture. Vor fi legume şi fructe, păsări, diverse animale şi multe altele, iar folclorul va veni în completarea programului, interpreţi hunedoreni ai cântecului popular urmând să aducă în faţa publicului un spectacol de sărbătoare. Îi aşteptăm cu mare drag”, a declarat edilul şef al oraşului Geoagiu. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

5 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

5 ore ago