Categories: Comunitate

Biblioteca Judeţeană se va muta într-un sediu nou

Natalia Bumbac

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” – Deva ar putea fi mutată într-un sediu nou, de trei ori mai spaţios decât clădirea unde îşi desfăşoară activitatea în prezent. Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a revenit asupra  proiectului prin care Corpul B al Palatului Administrativ din Deva să fie amenajat pentru a găzdui instituţia culturală. Administraţia judeţeană a aprobat la ultima şedinţă proiectul privind revizuirea documentaţiei tehnico-economice, la faza studiu de fezabilitate, pentru realizarea acestui obiectiv.

Cărţile, înghesuite pe trei rânduri
„Volumul de carte creşte de la un an la altul. În unele depozite punem cărţile pe două – trei rânduri. Depozitul de presă nu este accesibil publicului, din lipsă de spaţiu. Noul sediu este structurat pe patru nivele. La demisol va fi amenajat un depozit de carte, iar la parter va funcţiona secţia de împrumut, un birou de înscriere şi informaţii bibliografice pentru cititori, secţia de carte franceză şi o sală pentru activităţi culturale. Etajul unu a fost rezervat pentru sala de lectură, biblionetul şi centrul regional de formare profesională al bibliotecii, plus spaţii de birouri. La ultimul nivel va funcţiona secţia de împrumut de carte pentru copii, compartimentul de achiziţii şi întreg serviciul financiar-contabil şi administrativ. Vom pleca dintr-un spaţiu cu o suprafaţă de 972 de metri pătraţi la un sediu cu o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Va fi una dintre cele mai moderne biblioteci judeţene din ţară. Avem peste 320.000 de unităţi biblioteconomice, constând în cărţi şi numeroase publicaţii,  CD-uri, DVD-uri, sau E-book-uri”, a afirmat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva.
Potrivit directorului Direcţiei Tehnice a CJ Hunedoara, Viorel Rotar, amenajarea sediului nou pentru biblioteca judeţeană este un obiectiv mai vechi care a fost stopat în 2010, pe motiv că nu a fost prevăzut în proiectul iniţial spaţiu pentru depozitarea cărţilor. Acum, odată cu revizuirea studiului de fezabilitate, se va construi o anexă la clădirea existentă, destinată depozitării cărţilor. În plus, au fost făcute modificări în ceea ce priveşte compartimentarea spaţiilor, fiind înlocuite şi anumite materiale pentru finisajele clădirii. „În devizul general întocmit pentru acest proiect, valoarea estimativă a lucrărilor din studiul de fezabilitate se ridică la 9,4 milioane de lei. Urmează să se întocmească proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, după care se va ţine licitaţia. În final, costurile ar putea scădea, în funcţie de preţul ofertat de firmele care vor participa la licitaţii”, a precizat directorul Direcţiei Tehnice a CJ Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago