Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Clitemnestra, de Costanza Casati, apărută la Editura Trei, București, 2023.

Reginele sunt fie detestate, fie uitate

Plasată în universul Greciei Antice și spusă din perspectiva celei mai mărețe eroine ale sale, Clitemnestra este o poveste despre putere și profeție, despre ură, dragoste și o regină de neuitat, care i-a ucis cu înverșunare pe cei care au nedreptățit-o (…) Ești Clitemnestra. Dar când soțul se întoarce triumfător, ce faci? Te resemnezi ori te răzbuni – în ambele cazuri ești o nemernică. Așa că lași să treacă timpul și aștepți până când vei putea să forțezi mâna zeilor și să te răzbuni. Până te vei ridica. Fiindcă tu înțelegi ceea ce alții nu înțeleg. Dacă nu primești puterea, ți-o iei.

Despre autor

Costanza Casati s-a născut în 1995, în Texas. A urmat cursurile unui liceu de limbi clasice din Italia, unde a studiat limba și literatura greacă veche în cadrul unuia dintre cele mai riguroase programe școlare din țară. Este absolventă a prestigiosului masterat de scriere creativă al Universității Warwick din Marea Britanie și în prezent lucrează ca jurnalistă și scenaristă freelance. Clitemnestra este romanul ei de debut.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago