Categories: Educatie si cultura

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Şerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Saga Dinastiei de Windsor. De la imperiul Britanic la Commonwealth, apărută la Editura Trei, Bucureşti – 2018.

Jean des Cars, maestru al cronicilor dedicate monarhiilor europene, survolează istoria acestei case dinastice sosite pe tronul Angliei în 1714 prin George I, principe elector al Casei de Hanovra, şi devenite în timp sinonimă cu chintesenţa spiritului britanic. De la o Anglie puternic marcată de prestigiul legendarei regine Victoria la îndelungata domnie a reginei Elisabeta a II-a, de la Imperiul Britanic care domina lumea înainte de 1914 şi până la Commonwealth-ul de astăzi, de la gentlemeni cu melon până la Beatles, de la apusul glorioaselor colonii până la căsătoria lui William şi Kate, des Cars derulează extraordinara saga a unei descendenţe de regi, regine, prinţi şi prinţese ale căror destine sunt adevărate pagini de roman. Cu momentele lor de fericire sau de nefericire, ei continuă să ne fascineze printr-un amestec unic de tradiţie şi gesturi îndrăzneţe.

“Jean des Cars este un autor prolific, printre operele sale pe care le puteţi împrumuta de la Biblioteca Judeteană se numără: Saga reginelor, Sissi, împărăteasa Austriei, Povestea Vienei, Saga dinastiei de Habsburg: De la Sfântul Imperiu la Uniunea Europeană, Saga dinastiei Romanov: de la Petru cel Mare la Nicolae al II-lea, Grace de Monaco: povestea unei prinţese, Sceptrul şi sângele: Regi şi regine în tumultul celor două războaie mondiale, Rudolf de Habsburg şi secretele de la Meyerling”, spune bibliotecara Diana Trif.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

22 de ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

22 de ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

22 de ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

22 de ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

22 de ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

22 de ore ago