Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această săptămână este cartea Pe urma banilor. Educație financiară pentru copii, de Kevin Sylvester, apărută la Michael Hlinka,  Editura Rao, București, 2022.

 

Totul se învață de mic

Ca și părinte îți dorești nespus de mult să îți educi copiii. Să te asiguri că pleacă în lume cu un bagaj de cunoștințe mult mai dezvoltat decât ai plecat tu. Unul dintre subiectele cele mai arzătoare din acel bagaj este de multe ori educația financiară. Deci ce se întâmplă cu banii tăi după ce îi dai casierului? Plătești pentru acea pereche grozavă de pantofi sau un CD nou. Dar ce se întâmplă cu acei bani după ce pleacă din mâinile tale? Cine beneficiază cel mai mult în urma cumpărăturilor tale? Această carte veselă, accesibilă și distractivă răspunde la aceste întrebări și chiar la mai multe. Ilustrațiile umoristice dezvăluie traseul pe care îl parcurg banii tăi, prezentând în mod atractiv etapele parcurse de toate elementele implicate în tranzacțiile monetare.

 

Din păcate, în ziua de azi foarte mulți dintre părinți încearcă să suplinească lipsa timpului petrecut cu copiii lor cumpărându-le diverse jucării și jocuri costisitoare. Sau le oferă bani în schimbul unei ore de liniște în care ei pot să-și vadă de treaba lor fără să fie deranjați.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

 

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago