Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Minivacanța le-a cam tăiat pofta de lucru. Vorbesc gurile rele că într-o urbe din sudul ju­dețului nostru a fost beznă totală pe timpul celor câteva zile de vacanță. Deși ar fi trebuit să asigure măcar per­ma­nența, dacă este să ne luăm după zvonuri, nici măcar ”Opincă” n-a fost de găsit. Unde mai pui că șefii mari anunțau cu trâmbițe că va munci toată lumea la foc con­tinuu, că este vremea ca populația să se simtă în siguranță. Cârcotașii spun că o localnică s-a dus de mai multe ori să anunțe că niște băieți puși pe furat i-au cam dat târ­coale pe la gospodărie, însă n-a avut cu cine discuta. Femeia n-a vrut să se lase până nu i se dă o hârtie și un pix, să fie consemnat undeva că ea a anunțat că ar putea fi o victimă. În loc de cele cerute, un slujbaș obosit rău de atâta petrecut, a anunțat-o pe un ton tăios că ar fi bine să-și vadă de drum.

 

S-a cam săturat de sfătuitori și-i vrea acasă, la binemeritata odihnă. Un edil din regiunea cu lămpașe vrea să-i mazi­lească pe toți băgătorii de seamă care și-au făcut loc în aparatul său. Omul consideră că ani de zile, în baza carnetului de partid, sfătuitorii au încasat la greu din banul public, pe lângă pensia babană. Acum ar fi cazul să lase și pe alții să-și asigure un venit, iar lista cu doritori este lungă. În special cei care s-au remarcat prin campanii ori la partid sunt favoriți să ocupe posturile se­nio­rilor, dar ”epurarea” vizează și alte domenii. Cârcotașii spun că șeful urbei îi vrea afară și pe cei care ar fi trebuit de multă vreme să se pen­sioneze, însă încă ocupă posturi. Aceștia nu stau pentru leafă, că pensia ar fi puțintel mai mare, ci pentru ”învârte­lile” pe care le fac. Rămâne de văzut dacă planul de curățenie al șefului din vestul regiunii cu lăm­pașe are succes și va fi dus la îndeplinire.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

20 de ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

20 de ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

20 de ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

20 de ore ago