Categories: ActualitateFlash

Bercea, dosar penal „spălat” cu premii de excelenţă

Livia Botici

Omul de afaceri petroşănean, Emil Bercea (foto), a fost scos de sub urmărire penală, după ce procurorul care se ocupa de cazul său a concluzionat, printre altele, că bărbatul merită doar o sancţiune administrativă, pentru că este un personaj cu merite financiare deosebite în Valea Jiului. În luna aprilie 2010, Bercea a fost prins de poliţişti conducând un autoturism, aproape în comă alcoolică.

Valoarea alcoolemiei, scăzută la jumătate

La o săptămână de la acel incident, Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara a emis şi rezultatele analizelor biologice, respectiv 1,60 mg/l alcool pur în sânge, la prima probă, iar la cea de-a doua, 1,45 mg/l alcool pur în sânge. Pe numele lui Emil Bercea, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, care a ajuns apoi pe masa procurorului Dumitru Ilinca, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. Nemulţumit de rezultat, omul de afaceri a făcut contestaţie, iar probele de sânge au mers la Institutul de Medicină Legală Timişoara, acolo unde situaţia s-a răsturnat, total în favoarea lui Bercea, valoarea alcoolului din sânge scăzând cu mai mult de jumătate. Drept urmare, munca procurorului a fost foarte uşoară, iar decizia de scoatere de sub urmărire penală, iminentă. „Având în vedere gradul mic al alcoolemiei, foarte aproape de limita minimă de 0,80 mg/l, (…) cât şi faptul că este administrator al trei societăţi comerciale din Petroşani a căror activitate a fost răsplătită cu diplome: „Premiul Exclusiv” şi titlul de cel mai bun om de afaceri al Văii Jiului pe anul 2009, „diplomă de excelenţă”, locul I în Top Afaceri România, se impune aplicarea unei sancţiuni administrative”. Astfel, pentru faptele sale, Bercea a fost doar amendat, cu suma de 1.000 lei.

„Nu comentez deciziile colegului meu”

În cursul zilei de ieri, am încercat să luăm legătura cu procurorul Ilinca, pentru a ne explica de ce un om de afaceri nu poate avea dosar penal, dar acesta este în concediu. Drept urmare, am contactat-o pe Dorica Maniu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. „Într-adevăr, vă confirm informaţiile pe care le deţineţi, dar nu comentez în nici un fel deciziile colegului meu. Nu mă întrebaţi nimic referitor la acest caz, pentru că nu fac comentarii!”, a precizat Dorica Maniu. Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, nici măcar Emil Bercea nu a putut să-şi explice care este legătura între un dosar penal şi afacerile sale. „Nu văd nici o legătură între aceste două stări de fapt. Poate că procurorul a văzut, dar eu nu îmi dau seama. Probabil că avocatul meu mi-a făcut această caracterizare şi procurorul Ilinca a ţinut cont de ea. Oricum, mă bucur că nu m-am ales cu dosar penal”, a declarat Emil Bercea.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Justitia care este platita din bani nostri publici tot timpul ii scoate basma curata pe cei bogati cu influienta,pana cand osa mai rabdam aceste nereguli ?

  • IMI ESTE SILA SILA SILA DE TARA ASTA IN CARE JUSTITIA A AJUNS O CURVA IAR PROCURORII PROXENETII EI. PREMIILE EXCLUSIV SUNT UN CACAT PE BANI IAR AVOCATA LUI BERCEA ESTE CUMNATA LUI, CEPI IMPEX FIIND FIRMA DE FAMILIE. RUSINE, HOTILOR, RUSINE.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

4 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

4 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

4 ore ago