Categories: Sport

Beatrice Mikloş: Muncesc mult şi sunt convinsă că o să fie un an bun

Nicolae Gavrea

Tânăra sportivă Beatrice Mikloş (foto), legitimată la secţia de tir cu arcul de la SCM Deva, s-a numărat din nou printre favoritele ediţiei din acest an la Campionatul Naţional Indoor pentru copii, juniori şi cadeţi, competiţie organizată recent de către Federaţia Română de Tir cu Arcul la Deva.

Ea şi-a trecut în palmares titlurile naţionale la individual cadete, la perechi mixte şi în proba echipelor de cadeţi, fiind locomotiva echipei devene la această competiţie naţională.
Pentru Beatrice Mikloş urmează o scurtă perioadă de pregătire centralizată la Izvorani, apoi Cupa Primăverii, un concurs de casă, dar foarte important, pentru că va fi unul de selecţie pentru accedere în loturile naţionale, apoi Cupa Veronica (Cupa Europeană) din Slovenia, din luna aprilie. Obiectivul pentru acest sezon este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Am reuşit, între două runde de trageri, să realizăm acest interviu cu tânăra sportivă din Valea Jiului.
Reporter: Cum a fost recenta ediţie de campionat?
Beatrice Mikloş: A fost o competiţie reuşită şi pentru mine şi pentru clubul nostru.
Reporter: Putem spune că a fost un util test de verificare pentru ceea ce urmează în perioada următoare?
Beatrice Mikloş: Nu tocmai, pentru că noi nu ne-am axat pe aceste competiţii, indoor, adică în sală, urmează cele de afară, noi pe cele de afară contăm.
Reporter: Anul competiţional 2019 şi-a adus şi o confirmare internaţională. Ai participat la Jocurile Europene de la Minsk, la Cupa Europei. Drept urmare, eşti în topul celor mai buni sportivi din judeţul Hunedoara. Cum se anunţă 2020?
Beatrice Mikloş: Se vede bine, am avut un început foarte promiţător. Sunt pregătită, muncesc mult şi sper să fie un an foarte bun. Eu sunt convinsă că o să fie un an bun.
Reporter: Toată lumea întreabă şi noi vrem să avem un răspuns clar. Prindeţi delegaţia pentru Tokyo?
Beatrice Mikloş: Noi sperăm, şi nu doar că sperăm, muncim pentru asta. Prindem, nu prindem, nu ştiu, vedem.
Reporter: De ce ai ales tu să practici tirul cu arcul şi nu o altă disciplină sportivă?
Beatrice Mikloş: Eu înainte am mai practicat gimnastica şi o perioadă foarte scurtă de timp, atletism. Fratele meu a făcut tirul cu arcul. Am venit cu el la antrenament.Totul a început ca o joacă de copil. E interesant să tragi cu arcul la ţintă şi încet, încet, a venit performanţa.
Reporter: Eşti elevă la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“ din Vulcan. Ce spun colegii tăi când te întorci de la competiţiile internaţionale cu medalii?
Beatrice Mikloş: Colegii mei mă susţin, dar nu prea înţeleg ei pe deplin ce înseamnă sportul de performanţă. Nu sunt familiarizaţi cu sportul de mare performanţă. Se bucură pentru mine, mă susţin.
Reporter: Ce urmează în acest sezon?
Beatrice Mikloş: Urmează o competiţie indoor de 70 m la Iaşi, apoi ne pregătim pentru competiţiile internaţionale. Avem Cupa Veronica în Slovenia (n.r. – etapă de Cupă Europeană), Campionatul European din Antalia-Turcia, care este de calificare pentru Tokyo, Cupa Mondială în Germania, avem multe…
Reporter: Mult succes!

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago