Categories: FlashSport

Bazinul de la Hunedoara, în „straie noi”, la Naţionalele de nataţie

Ciprian Marinuţ

A 11-a ediţie consecutivă a Campionatelor Naţionale de Nataţie în bazin scurt, care va avea loc la Hunedoara, de azi până duminică, se va desfăşura în condiţii şi mai bune decât precedentele. Bazinul hunedorean a beneficiat de investiţii în valoare de 130.000 de lei şi este la standarde foarte bune de concurs. La Campionatele Naţionale de Înot pentru seniori şi juniori I vor participa sportivi de la 27 de cluburi, iar cei mai buni îşi vor efectua ultimele repetiţii înainte de Campionatele Mondiale de la Doha. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

Bazin, dulce bazin
Federaţia Română de Nataţie respectă tradiţia începută în anul 2003 şi organizează şi ediţia 2014 a Campionatelor Naţionale de Înot pentru seniori şi juniori I în bazin scurt tot la Hunedoara. Bazinul din Hunedoara a fost pregătit ca la carte pentru această a 11-a ediţie consecutivă ce are loc în oraşul de pe Cerna, iar hunedorenii vor să fie din nou gazde excelente. „Bazinul e ca nou, după ce s-au realizat investiţii în valoare de 130.000 de lei. A fost schimbat liner-ul (linoleumul special pentru bazine de înot care înlocuieşte gresia şi faianţa n.r.) pe părţile laterale şi pe fundul bazinului cu unul nou cu proprietăţi antibacteriene. S-a înlocuit faianţa în băi şi s-a zugrăvit sala mare. Consider că totul este în cele mai bune condiţii pentru concurs. Luptăm să menţinem organizarea Campionatelor Naţionale la Hunedoara, pentru că reprezintă o competiţie mare şi frumoasă care ne-a intrat la suflet. În plus, în acest an, concursul reprezintă o repetiţie pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Doha”, a afirmat Dan Colesniuc, administratorul Bazinului din Hunedoara.

Trei hunedoreni la start
Nataţia hunedoreană va fi reprezentată de trei sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Hunedoara. Alexandru Bădeaţă (18 ani), Andra Mălina Teodora (16 ani) şi Adelina Buzdugan (18 ani) vor încerca să obţină rezultate cât mai bune, eventual la nivelul ediţiilor trecute, în competiţia în care vor lua startul 130 de sportivi. Alexandru Bădeaţă va lua startul în cinci probe (100, 200, 400 de metri mixt şi 50 şi 100 de metri spate), la fel ca şi colega sa Adelina Buzdugan (50, 100 şi 200 de metri bras, respectiv 100 şi 200 de metri mixt). Andra Mălina Teodora, care este debutantă la acest nivel de vârstă, va concura în doar patru probe, respectiv 50 şi 100 de metri fluture şi 50 şi 100 de metri liber. Anca Băjan, antrenoarea sportivilor de la CSS Hunedoara, spune că elevii săi au ca obiectiv prezenţa în cât mai multe finale şi chiar pe podiumul de premiere. „Ne dorim cât mai multe calificări în finale şi, de ce nu, câştigarea unor medalii, chiar dacă la întrecerea de la Hunedoara vin cei mai buni sportivi din ţară”, a spus Băjan.
Competiţia de la Hunedoara va începe azi, 6 noiembrie, de la ora 10.00, cu calificările, iar după-masa, între orele 17.00 şi 18.30, vor avea loc finalele primei zile. Istoria se va repeta apoi la fel şi în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago