Categories: Actualitate

Bazã de tratament pentru pensionarii hunedoreni

Nicoleta Popa

Pensionarii hunedoreni, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, vor beneficia de o bază de tratament şi relaxare ultramodernă.
Proiect realizat cu fonduri europene
CARP Deva a reuşit să atragă fonduri europene pentru demararea proiectului „Modernizarea şi Extinderea Centrului Social pentru Persoane Vârstnice”, în valoare totală de 3.460.000 de lei, din care doar un procent de doi la sută va fi suportat de Casă. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 -2013 Axa prioritară 3. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni. CARP Deva este printre puţinele organizaţii de profil din ţară, care au reuşit să acceseze fonduri europene.
„În luna martie 2009, colectivul CARP Deva a demarat un proiect, ca să acceseze fonduri europene. Am apelat şi la o firmă specializată pentru accesarea de bani europeni. Este adevărat că am şi riscat, dar în final am reuşit să obţinem o sumă importantă. Am colaborat foarte bine cu ADR Vest, iar în decembrie 2009 am semnat contractul”, a declarat preşedintele CARP Deva, Francisc Kovacs (foto).
6.000 de membri
La noua bază de tratament, care va fi construită pe strada Împăratul Traian din Deva, vârstnicii vor beneficia de fizioterapie şi kinetoterapie, dar şi alte tratamente specifice pentru persoanele în vârstă.
Aceasta pune la dispoziţia membrilor CARP şi asistenţă medicală şi socială. De asemenea, vor funcţiona mai multe cabinete, de psihiatrie, geriatrie sau de medicină de familie. Totodată, în cadrul bazei, va exista şi o Sală Polivalentă, cu 150 de locuri destinată activităţilor culturale şi sportive. Săptămânal, se va organiza o astfel de activitate. În plus, baza va fi dotată şi cu Internet. Vor fi construite şi câteva apartamente pentru membrii CARP, care vin de la sate pentru tratamente. Cazarea este gratuită, iar aceştia vor avea la dispoziţie şi o bucătărie, unde vor putea să gătească.
În prezent, CARP Deva are 6.000 de membri, fiind în plină dezvoltare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago