Categories: Actualitate

Bătrân de 79 de ani, tâlhărit în propria casă

Tâlharul i-a furat până şi sistemul de supraveghere video, pentru a înlătura orice probă care să-l incrimineze. A fost prins de poliţişti şi acuzat de tâlhărie calificată. Ju­decătoria Deva l-a şi condamnat pe individ la închisoare.
Dosarul a fost instrumentat de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tri­bunalul Hunedoara, suspectul fiind acuzat că în luna februarie a acestui an, a intrat în casa bătrânului cu intenţia de a-l jefui. Bătrânul de 79 de ani, din Deva, dor­mea într-o cameră iar bărbatul l-a trezit din somn şi i-a cerut toţi banii din casă, altfel
l-a a meninţat că îl omoară. ”Prin ame­nin­ţarea cu acte de violenţă, pentru a-i remite sume de bani sau bunuri, respectiv pro­fi­tând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (cauzată de vârsta înaintată – 79 ani şi de afecţiuni medicale care îi cauzau de­ficienţe locomotorii), a sustras un kit de su­praveghere video şi două terminale mobile, evaluate la suma totală de 1.200 lei, re­cu­pe­rate ulterior. La ieşirea din ca­mera în care se afla persoana vătămată, inculpatul s-a întâlnit cu fiica acesteia, care a observat că acesta avea în mâini cutia cu kit-ul de su­pra­veghere video, dar nu a pur­tat nici o discuţie cu inculpatul, neştiind ce se întâmplase”, se arată în rechizitoriu. Ma­gistraţii l-au con­dam­nat pe Mircea C. de 62 de ani, din Deva, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru să­vârşirea infrac­ţiunii de tâlhărie calificată. So­luţia primei instanţe nu este definitivă. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

21 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

21 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

21 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago