Categories: Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Şi-a făcut de cap cu bâta, ca să arate cine este el, dar nici aşa n-a iz­butit să-şi arate pu­te­rea. Aşa că şi-a chemat şi tăticuţul să-l ajute. Amân­doi l-au dovedit pe rival şi apoi au căutat salvarea la şeful suprem. Gurile rele spun că purtătorul de tomfă a găsit înţele­gere şi chiar o duce bine, deşi a fost dovedit ca infractor. N-a fost tocmai degeaba ajutorul mai spun cârcotaşii, că nimic nu e gratis. Cel în puterea căruia stătea salvarea are nişte afaceri cu lemn şi avea nevoie de noi locuri de exploatare. Prin urmare, spun tot bâr­fi­torii, escapada l-a costat pe individ o bucată din ave­rea strămoşească, tar­la ajunsă în posesia celui care l-a scăpat. Este drept că nu de tot, ci doar până nu mai rămâne ni­mic pe ea.

În regiunea cu multe lămpaşe umblă vorba cum că un politician e disperat, după ce a aflat că nişte afaceri necurate ale sale ar ajunge în atenţia publică. Totul are legătură cu campania electorală, iar cârcotaşii spun că nişte băieţi foar­te bine pregătiţi au făcut o investigaţie la un do­meniu al familiei candi­datului, domeniu aflat într-o zonă schiabilă. În cele câteva zile de docu­mentat, aceştia au des­coperit că omul are toată lista de nereguli eco­no­mice pe care le-ar putea face un afacerist. Nimeni nu se atinge însă de el, iar în ceea ce priveşte ve­rificarea actelor nici nu se pune problema. Prie­te­nia dintre el şi şefii instituţiei care efectuea­ză controale pentru des­coperirea fraudelor eco­nomice este de notorie­tate, aşa că specialiştii în control n-au avut nici măcar o dată curajul să-şi fixeze pe listele de con­trol şi acest obiectiv. Mai mult chiar, o acţiune de­rulată în urmă cu câţiva ani în zona moşiei candi­da­tului a făcut prăpăd prin­tre restul întreprin­ză­to­rilor. Ca o minune, afa­ce­rea individului fusese ferecată cu vreo câteva zile înainte de descin­dere.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Administrația publică din Orăștie pregătește încă un proiect de investiţii

Magdalena Șerban Primăria Municipiului Orăștie lu­crea­ză la elaborarea proiectului care are ca scop revitalizarea arealului…

5 minute ago

Ce servicii va oferi Centrul Comunitar Integrat din Simeria

Primăria Simeria va implementa un proiect de 1 milion de lei. Este vorba de Centrului…

5 minute ago

Pornește telecabina de pe Dealul Cetății!

Noul ascensor de pe Cetate pornește astăzi. „Astăzi, 29 martie 2024, la ora 12:30, se…

5 minute ago

Din bine, în mai bine

Continuă seria rezultatelor exce­lente obținute de reprezentanții sec­ției de tenis de masă din Deva. Astfel,…

10 minute ago

Play-off și play-out cu echipele hunedorene în competiție

Campionatul Ligii a III-a, cu referire la seria a VII-a, unde evoluează cele două formații…

12 minute ago