Categories: Comunitate

Băița: Important pentru fermierii din comună!

Magdalena Șerban

Administrațiile publice locale hune­do­rene au intrat în posesia tabelelor cu fer­mierii și suprafețele corespunzătoare fie­căruia, pentru a putea elibera adeverin­țele necesare depunerii cererii unice în ve­derea obținerii subvențiilor APIA. Astfel, pri­ma­rul comunei Băița face unele precizări.

Online-ul, calea rapidă
,,Îi anunț pe cetățeni că trebuie să se prezinte la sediul primăriei dacă consideră că trebuie să-și clarifice situația terenurilor și pentru a-și da acordul ca administrația locală să transmită datele din Registru Agricol către APIA. Reamintesc că adeve­rin­țele cu datele înregistrate în Registrul Agricol vor fi trimise de către primărie la APIA, cu acordul fermierului, prin mijloace electronice. Vă recomandăm să vă confor­mați acestor programări transmise de către APIA, tocmai pentru a preveni aglo­me­rarea și pentru a nu îngreuna procesul de primire a cererilor unice de plată. Pentru clarificări sunteți invitați să sunați la nu­mărul 0731/746013. Vă mulțumim pentru înțelegere și sperăm ca lucrurile să decurgă în conformitate cu cerințele, adică în mod organizat și în timp util ”, a afirmat primarul din Băița, Damian Diniș (foto). De precizat că în județul Hunedoara sunt așteptați să depună cererile peste 16.500 fermieri. Su­prafața totală pentru care vor fi acordate subvenții din partea statului este de apro­xi­mativ 132.500 hectare. Termenul limită pentru plăți fără penalizări este 16 mai. Așa cum prevede legislația comunitară și națio­nală, primirea cererilor continuă și după aceas­tă dată, pentru încă 25 de zile calen­daristice, însă cu o reducere de 1 la sută pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă ce­rerea unică de plată ar fi fost depusă în termenul stabilit. Însă în cazul în care întâr­zierea depășește cele 25 de zile calen­da­ristice, cererea de ajutor sau de plată este considerată inadmisibilă. La fel ca în anii precedenți, APIA a realizat demersuri pen­tru ca fermierii din România să obțină, prin mijloace electronice (online), adeverințele de la primării privind dreptul de utilizare a terenurilor, documentele specifice sche­me­lor de plată pentru sectorul zootehnic de la Oficiile județene ale Agenției Națio­nale pentru Zootehnie; precum și dovada contului bancar activ de la instituțiile financiare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

4 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

4 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

4 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

4 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

5 ore ago