Baia de Criş, în febra investiţiilor

Magdalena Şerban

Când Crăişorul Munţilor, eroul moţilor te veghează, ca edil al comunităţii din Baia de Criş, trebuie să poţi ţine fruntea sus. Iar acest lucru nu vine fără realizări, agendă plină sau planuri bine stabilite.

“În acest an, din bugetul propriu, vom moderniza câteva porţiuni de drumuri, rămase necuprinse în implementarea proiectului european câştigat pe Măsura 322 (din satele Lunca, Cărăstău şi Rişculiţa). Proiectul pe 322 e finalizat în proporţie de 70 la sută, termenul-limită fiind luna iulie a acestui an. Alimentarea cu apă a satului Ţebea (proiect pe fonduri guvernamentale, în valoare de 310.000 lei) este postată pe SEAP pentru susţinerea licitaţiei de execuţie. În ceea ce priveşte bisericile, acestea vor fi ajutate de Consiliul Judeţean, noi reuşind să rezolvăm problema încălzirii lăcaşului ortodox din satul-centru (investiţie de peste 20.000 de lei), pe care l-am racordat la primărie. Totodată, încercăm să îmbunătăţim faţada căminelor culturale din Lunca, Rişca şi Cărăstău, cele cinci şcoli din comună (patru primare şi una gimnazială) primind de la Minister 68.000 de lei, pentru a ne putea gospodări cum e necesar”, a spus Romeo Fărcaş (foto), primarul din Baia de Criş. Edilul are şi o doleanţă: faptul că administraţia locală nu a reuşit să modernizeze parcul din localitatea-centru, însă timpul nu e încă trecut. Pe principiul una caldă, alta rece, vestea bună este că oamenii îşi achită conştiincioşi, dările către stat, impozitele pe 2011 fiind încasate în proporţie de 89 la sută.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

18 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

18 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

18 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

18 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

19 ore ago