Categories: Comunitate

Avram Iancu, în faţa unui nou maraton de înot: traversarea Canalului Bristol

Polisportivul Avram Iancu (foto) şi-a propus să realizeze o nouă per­for­manţă şi să traverseze înot Canalul Bristol, pe ruta Glenthorne – Porthcawl, în lungime de 28 de kilometri. Sportivul a plecat sâmbătă în Anglia, cu un auto­car de linie, aşa cum a făcut atunci când a reuşit să străbată Canalul Mânecii.

Nostalgic
Noua provocare a bibliotecarului din Petroşani se constituie într-o premieră naţională, Avram Iancu apreciind că înotul în Canalul Bristol, programat pen­tru data de 21 iulie, va fi unul dificil din cauza temperaturii scăzute a apei, dar şi a efortului continuu pe care va trebui să-l facă timp de 12-15 ore.
„Dacă în Canalul Mânecii apa are o temperatură scăzută, Canalul Bristol este şi mai rece cu până la 1-2 grade Celsius, adică undeva între 15-16 grade Celsius. Înotul este programat în data de 21 iulie, începând cu ora 9,00, de către Bristol Channel Association, entitatea ju­ridică care guvernează înotul în acest canal şi care organizează traversarea în mod oficial”, a declarat, vineri, Avram Iancu.
Înotul se va desfăşura după toate re­gulile de marathon swim, pilotul, co­pi­lotul şi observatorul fiind englezi.
Traversarea Canalului Bristol va fi în­registrată de un youtuber român stabilit în Anglia, pregătirile fiind finalizate în pro­porţie de 95 la sută. Acesta va realiza un podcast care va prezenta traversarea pas cu pas: de la îmbarcare şi verificarea echipamentului de înot, până la interviuri cu pilotul şi observatorul oficial al cursei.
„Vom vedea cum se completează o fişă de observare, ce se scrie în ea şi când, verificarea hranei, măsurarea tem­pe­raturii apei, numărarea periodică a rit­mului în care dau din braţe şi multe altele”, a explicat înotătorul în ape deschise.
„Fiind o acţiune în Anglia mă cuprinde nostalgia şi voi face deplasarea acolo ca pe vremuri: cu un autocar de linie, luându-mi o zi şi 23 de ore. Astfel, nu vreau să uit de unde am plecat şi, mai ales, îmi doresc să retrăiesc emoţia tra­versării Canalului Mânecii cu feribotul. Îmi doresc din partea Domnului o zi cu soare şi cu valuri acceptabile. În acest caz, forţa fizică şi psihică pe care le am în dar, tot de la Dumnezeu, antrenamentul temeinic, îşi vor face treaba”, a com­pletat Iancu.
Anul acesta, Avram Iancu a obţinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pen­tru că în anul 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.
Bibliotecarul din Petroşani a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în toamna lui 2018 a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

8 ore ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

8 ore ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

8 ore ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

8 ore ago

Telenovelă sfârșită în sala de judecată

Amantul a devenit extrem de gelos și și-a urmărit iubita întocmai ca în filmele cu…

8 ore ago