Sport

Autobergamo Deva a câștigat Cupa României la futsal

United Galați și Autobergamo Deva au reeditat finala Cupei României de anul trecut. În 2016, cele două mari rivale jucau în finala Cupei României chiar la Sala Sporturilor din Deva. Autobergamo s-a impus atunci la limită, 3-2. A fost ultimul trofeu al Cupei României cucerit de gruparea deveană.

 

Un adevărat spectacol

Pentru finala din acest an, antrenorul celor de la Autobergamo Deva, reputatul Ricardo Cámara Sobral, a contat pe serviciile a doi oameni de bază, Leonardo Moura și Florin Matei, reveniți în lot după suspendarea survenită la meciul de la Odorhei, dar nu a beneficiat și de sprijinul lui Bernardo dos Santos, care a primit un cartonaș galben în jocul cu West Deva și a fost suspendat pentru marea finală!

Față în față cu râvnitul trofeu pe masă, cele mai bune echipe de futsal din România, au luptat într-un adevărat spectacol în fața a peste 800 de spectatori. Devenii au controlat partida și au reușit să înscrie prin Florin Matei, primul gol al finalei în minutul 6 și, apoi, din nou, în minutul 11, invingându-l pe portarul naționalei, Petrișor Tonița pentru 2-0. Oaspeții au reușit să reducă din diferență prin Vlădut Dudău, iar Iulian Cojocaru a înscris pentru Autobergamo Deva. Dar, imediat, Dudău realizează dubla pentru gălățeni, iar scorul a fost 3 -2 pentru gazdele turneului, scor cu care s-a încheiat prima repriză.

 

A ratat egalarea

Repriza secundă a început cu o dominare tactică a devenilor, dar echipa gălățeană a reușit să egaleze, 3-3 în minutul 27, prin Dos Santos Pele și partida s-a relansat. Devenii au revenit, și, în minutul 31 au înscris prin Moura spre bucuria celor 800 de spectatori din tribune. Cu trei minute înainte de final, Cireș a ratat egalarea, însă devenii au reușit să se desprindă decisiv prin golul marcat de Iulian Cojocaru, care a adus scorul la 5-3 pentru Autobergamo. Moura a mărit avantajul devenilor la 6 – 3, dar gălățeni au redus din handicap prin Cireș și, în ultimul minut, prin Arauho. Scor final 6 la 5 pentru echipa deveană, care câștigă Cupa României editia 2022-2023 în aplauzele publicului din tribune.

Felicitări Autobergamo Deva!

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Lucrurile sunt clare în regiunea cu lăm­pașe. Dacă n-ar fi vorba de democrație, parcă nici…

6 ore ago

Bulina albă

Alexandru Moroșanu, elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Petroșani Pentru că a fost medaliat…

6 ore ago

Bulina neagră

Mihaela A., condamnată pentru delapidare Pentru că nu a respectat obligațiile impuse de instanță și…

6 ore ago

Laurențiu Nistor: Castelul Nopcsa din Țara Hațegului, readus la viață

În Țara Hațegului, la Săcel (comuna Sântămăria-Orlea), se află unul dintre cele mai impunătoare monumente…

7 ore ago

Braconieri de comori dacice scăpați de justiție

Braconierii au fost cercetați ani în șir pentru săpături neautorizate și je­fuirea unor situri arheologice.…

7 ore ago

Percheziţii la persoane care comercializau produse contrafăcute, în zona Orăştie

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au pus în executare, miercuri, trei mandate…

7 ore ago