Categories: Sport

Aurul Brad, între laureatele fotbalului mic

Ciprian Marinuţ

Trupa antrenată de Alin Gomoi este una dintre cele patru grupări din campionatele judeţene calificate în turul IV al Cupei României, alături de alte 15 formaţii din eşalonul trei. Brădenii au eliminat trei echipe din Liga a III-a, iar acum, aşteaptă un meci cu o echipă din eşalonul secund.

Echipă cu suflet şi ambiţie
Fără posibilităţi financiare, fără fiţe sau pretenţii, Aurul Brad este performera verii în fotbalul hunedorean. Deţinătoare a trofeului „Cupei României” la nivel judeţean, formaţia brădeană a fost surpriza plăcută a primelor trei runde ale competiţiei surprizelor. Trupa antrenată de Alin Gomoi a eliminat trei reprezentante ale Ligii a III-a (Vulturii Lugoj, FC Hunedoara şi FC Caransebeş) şi a rămas între cele 19 echipe calificate în turul IV al competiţiei, în care în arenă intră şi formaţiile din eşalonul secund. Această performanţă a mai fost realizată de doar încă trei reprezentante ale Ligii a IV-a, respectiv Ripensia Timişoara, FC Hidişelul de Sus (judeţul Bihor) şi Avântul Bârsana (judeţul Maramureş). „Suntem mândri şi bucuroşi că am ajuns până în această etapă. Sperăm să reprezentăm în continuare cu succes fotbalul hunedorean. Ne dorim ca în turul IV să întâlnim o echipă de tradiţie a fotbalului românesc din eşalonul secund, poate UTA sau FC Bihor, pentru a reedita unele derbiuri de tradiţie de pe vremea când echipa noastră activa în Liga a II-a”, a spus Alin Gomoi, antrenorul brădenilor. Faza următoare, a IV-a, a „Cupei României”, la care vor participa cele 19 echipe calificate din etapa a III-a şi 19 grupări din Liga a 2-a, este programată să aibă loc miercuri, 28 august, ora 17:30.

Au recucerit publicul
Tehnicianul a povestit că a trăit la intensitate maximă partida de marţi cu FC Caransebeş, câştigată cu 2-1, după prelungiri, şi că marele câştig al echipei este revenirea în tribune a publicului spectator. „Tensiunea a fost maximă, deoarece a fost un meci greu cu o echipă puternică şi care ne-a pus multe probleme. Cred că echipa noastră a avut mai multă ambiţie, mai mult suflet şi un plus de experienţă adusă de veteranii Claudiu Lupea, Polvrea şi Mihăilă, intraţi pe finalul meciului. De altfel, Lupea a obţinut penaltiul din prelungiri, iar Mihăilă a marcat golul calificării. Şirul de victorii din Cupa României a readus publicul la stadion şi am avut bucuria de a fi încurajaţi de suporteri ca pe vremuri. În plus, s-a creat o emulaţie şi la nivelul copiilor, astfel că la echipele de juniori au venit să se înscrie numeroşi tineri”, a afirmat antrenorul Aurului Brad.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Cele mai ciudate recorduri din istoria jocurilor de noroc

Jocurile de noroc au o istorie lungă și colorată, plină de momente neașteptate, turnee spectaculoase…

2 ore ago

Laurențiu Nistor: Cardiologie intervențională la Spitalul Județean de Urgență Deva

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva are în structura sa un departament complex destinat tratării…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Se dau lupte grele într-o urbe mare din re­giunea cu lămpașe, un­de o grupare interlopă…

o zi ago

Cetățile Dacice din Munții Orăștiei și Castelul Corvinilor, premiate la Destinația Anului 2024

Județul Hunedoara, din nou, pe podium! În cadrul competiției pentru Destinația Anului 2024, Cetățile Dacice…

o zi ago

Bulina albă

Emil Radu Bureană - primarul comunei Vorța Pentru că a rezolvat prioritatea zero a cetățenilor,…

o zi ago

Bulina neagră

Tibor B., din Lupeni, încarcerat în prezent într-un penitenciar din Italia Pentru că riscă să…

o zi ago