Categories: Sport

Au ţintit calificarea la Jocurile Olimpice ale Europei

Ciprian Marinuţ

Multipla campioană naţională Simona Băncilă, de la SCM Deva, şi Daniel Ciornei (CSM Iaşi) au obţinut două locuri pentru România la Jocurile Olimpice ale Europei din 2015, pe baza rezultatelor realizate la Campionatul European de tir cu arcul, desfăşurat în Armenia.

Felicitaţi de COSR
Arcaşii din echipa României pregătită de Viorel Hăbian, de la SCM Deva, au îndeplinit o parte esenţială din obiectivul avut la Campionatul European din Armenia. Simona Băncilă (locul 33 în finală şi locul 24 în calificări, la individual feminin) şi Daniel Ciornei (locul 17 în finală, la individual masculin) au obţinut două locuri fruntaşe care asigură arcaşilor din România participarea la Jocurile Olimpice ale Europei, care vor avea loc în anul 2015. „Chiar în aeroport am fost sunaţi de oficialii de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi am fost felicitaţi pentru obţinerea acestei performanţe. Cei de la COSR ne-au promis sprijin în pregătire, pentru ca la Jocurile Olimpice ale Europei rezultatele să fie şi mai bune. Cele două locuri revin României şi nu sportivilor care le-au obţinut, astfel că la anul ne vom putea prezenta cu cei mai în formă arcaşi la competiţia olimpică a Europei”, a afirmat antrenorul echipei României, Viorel Hăbian, de la SCM Deva.

Opriţi în 16-imi şi optimi
Simona Băncilă a avut un punctaj valoros în etapa preliminară şi s-a calificat de pe locul 24  în faza eliminatorie. Sportiva din Aninoasa, legitimată la SCM Deva, a avut liber în primul tur eliminatoriu, iar apoi a fost învinsă în turul 16-imilor de finală cu Unsal Begunhan din Turcia, ocupând locul 33. În competiţia echipelor mixte, Simona Băncilă şi Daniel Ciornei (CSM Iaşi), au acumulat 1269 de puncte şi au plasat echipa României pe locul 16 în calificări, dar cei doi tricolori au fost învinşi, în optimi, de echipa similară a Italiei şi au ratat şansa obţinerii unei medalii. Răzvan Marcu, legitimat la SCM Deva a ocupat locul 33 la individual,  după ce a trecut în primul tur eliminatoriu, cu 6-2, de croatul Matija Mihalic, dar în turul secund a fost învins, scor 0-6, de Booard Nesteng (Norvegia). Tot în concursul individual Daniel Ciornei s-a clasat pe locul 17 după ce a trecut de primele două tururi (6-4 cu Boris Balaz din Slovacia şi 7-3 cu Miguel Pifarre din Spania) şi a fost eliminat apoi de Anton Prilepov din Belarus, care a câştigat medalia de argint. Echipa masculină de arc olimpic a României formată din Răzvan Marcu (SCM Deva), Daniel Ciornei (CSM Iaşi) şi Andrei Dănilă (CSM Suceava) a avut ghinion în etapa preliminariilor şi s-a clasat pe locul 17, cu 1901 puncte, fiind devansaţi cu doar patru puncte de Norvegia care a acumulat 1905 puncte şi s-a calificat în etapa optimilor de finală. România nu a fost reprezentată în competiţia pe echipe de la feminin.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago