Categories: Sport

Trag la Mondiale, cu ţinta spre Jocurile Olimpice

Ciprian Marinuţ

Trei arcaşi legitimaţi la SCM Deva vor fi prezenţi la Campionatul Mondial de tir cu arcul, care va avea loc la finele lunii septembrie, în Turcia. Răzvan Marcu (foto), Simona Băncilă şi Luminiţa Boroş îşi vor măsura măiestria cu cei mai bine cotaţi sportivi din lume, atât cu gândul la podium, cât mai ales, pentru a pregăti competiţiile de calificare la Jocurile Olimpice 2016.

Trei sferturi din echipa României
Arcaşii de la SCM Deva reprezintă 75 la sută din echipa României pentru competiţia din Turcia. Alături de Răzvan Marcu, Simona Băncilă şi Luminiţa Boroş, la întrecerea celor mai precişi arcaşi ai lumii va mai participa pentru tricolori doar Daniel Ciornei de la CSM Iaşi. Răzvan Marcu şi Luminiţa Boroş au realizat baremul de calificare la Mondiale în cadrul „Cupei României”, disputată recent, la Aninoasa. Simona Băncilă şi Daniel Ciornei au îndeplinit baremul de calificare la turneul final mondial cu ocazia Campionatului Naţional de la Oradea. Toţi patru s-au pregătit deja în luna iulie cu antrenorul lotului naţional, Viorel Hăbian (SCM Deva), precum şi cu un antrenor din Coreea de Sud, unul dintre cei mai buni din lume, iar un stagiu de pregătire similar va începe la sfârşitul acestei săptămâni. „Antrenorul din Coreea de Sud este unul dintre cei mai buni din lume, el fiind tehnicianul cu care Italia a triumfat la JO Londra 2012. Cei patru arcaşi s-au antrenat deja cu el în luna iulie, iar de sâmbătă, vor începe un nou stagiu de pregătire centralizată, la Izvorani”, a afirmat Hăbian.

Vor pe podium, dar gândul le e la JO
Antrenorul de la Lotul Naţional al României a precizat că obiectivul principal al tricolorilor la Campionatul Mondial este verificarea nivelului de pregătire în vederea concursurilor de calificare la Mondiale. „Tehnicianul coreean ne-a alcătuit un program de pregătire pentru patru ani, cu scopul de a ne califica la Jocurile Olimpice din 2016. Acum, la Mondialele din Turcia, îi va urmări pe sportivi în cadrul unei competiţii puternice, pentru a le evalua calităţile şi a le descoperi minusurile. Nu ne propunem în mod tranşant câştigarea de medalii în Turcia, dar dacă va fi să se întâmple, va fi foarte bine. Scopul principal este creşterea valorii sportivilor în perspectiva Campionatului Mondial din 2015, care are rol de calificare la Jocurile Olimpice 2016”, a precizat Hăbian.
Campionatul Mondial de tir cu arcul se va desfăşura în Antalya, în perioada 30 septembrie, 6 octombrie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago