Au început negocierile administraţie-sindicate la ArcelorMittal

Sorina Popa

Ieri, sindicaliştii de la ArcelorMittal Hunedoara au început negocierile cu administraţia combinatului, în vederea încheierii unui nou contract de muncă.

Prioritate, creşterea salariilor
„Pe 31 martie expiră contractul colectiv de muncă, iar ca atare, am deschis sesiunea de negocieri. Sunt trei sindicate care funcţionează în cadrul combinatului, dar vom solicita să vedem dacă toate au reprezentativitate. Le voi cere să prezinte documentele care atestă că aceste trei sindicate sunt reprezentative. Vom continua negocierile doar cu cei care sunt legali”, a declarat Remus Păţan, directorul general al SC ArcelorMittal Hunedoara.
Preşedintele Sindicatului „Siderurgistul”, Petru Vaidoş, susţine că principala solicitare a sindicaliştilor pe care-i conduce o reprezintă creşterea salariilor.
„În 2006, a fost ultima negociere privind mărirea salariilor, de aceea, acum, vom avea această prioritate. Negocierile respective au fost îngheţate până acum”, a declarat liderul sindical Petru Vaidoş.
La rândul său, Marin Mititelu, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România, a afirmat că a depus documente prin care să dovedească faptul că are reprezentativitate în combinatul siderurgic din municipiul Hunedoara.
„Vrem creşterea salariilor în mod real, la Hunedoara. Noi am depus actele prin care să demonstrăm că trebuie să fim prezenţi la negocierile privind noul contract colectiv de muncă. Asta, deşi tovarăşul Redinciuc (n.r.-Dorin Redinciuc, director Resurse Umane la ArcelorMittal Hunedoara) a trimis mesaje de intimidare la adresa membrilor noştri”, a afirmat Marin Mititelu.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

7 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o zi ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o zi ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o zi ago