Categories: ActualitateFlash

Au gonit spre moarte

Maximilian Gânju

Doi tineri, din localitatea Petrila, au fost implicaţi într-un tragic accident de circulaţie, produs ieri dimineaţa. Unul dintre ei a murit pe loc, iar celălalt se luptă pentru a trăi.

Tragedia s-a petrecut în centrul oraşului Petrila, ieri dimineaţă în jurul orei cinci, iar şoferul de 26 de ani conducea un bolid înmatriculat în Anglia. Dealtfel, tânărul venise acasă pentru o mică vacanţă şi a petrecut alături de un alt amic încă din seara de 8 martie. Spre dimineaţă, profitând de faptul că principalul bulevard al localităţii era gol, a făcut mai multe ture prin oraş gonind cu viteză foarte mare, după cum le-au spus poliţiştilor martorii accidentului. Autoturismul a derapat şi a lovit cu partea dreaptă o autoutilitară de la societatea locală de salubritate, aflată la acea oră la curăţenie.
”L-am văzut că a tot dat ture cu maşina prin oraş şi avea viteză. La un moment dat am simţit o izbitură puternică în spatele maşinii şi când am coborât am văzut că erau făcuţi praf”, le-a spus poliţiştilor şoferul autotutilitarei. Impactul a fost nimicitor, iar şoferul a murit pe loc în timp ce amicul lui, aflat pe scaunul din stânga, a fost pur şi simplu aruncat din maşină. Cei prezenţi la faţa locului, după modul în care a fost distrus bolidul, cred că la impact avea aproape 140 de km/h. ”Până şi partea din spate a şasiului s-a deformat şi e posibil să fi avut între 120 şi 140 de km/h în momentul coliziunii”, spun martorii. Pompierii şi paramedicii SMURD din Petroşani chemaţi la locul tragediei n-au mai putut face nimic pentru a-l salva pe şofer şi a fost nevoie de intervenţie pentru a-l scoate pe tânăr din mormanul de fiare contorsionate, a precizat comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, Adrian Avram. ”Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum pare să fi fost cauza producerii accidentului. Au lovit o autoutilitară care făcea curăţenie la ora respectivă. Am făcut cercetările la faţa locului, măsurătorile şi s-a întocmit dosar penal în cauză”, a declarat şeful Poliţiei Petrila, comisarul Ovidiu Zaharie. Anchetatorii bănuiesc că tânărul aflat la volan se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, însă acest lucru urmează a fi stabilit cu certitudine de către medicii legişti. Tânărul de 23 de ani rănit în accident a intrat în sala de operaţie, iar o comisie complexă formată din medici se luptă pentru viaţa lui.
Autovehiculul ce mătura străzile Petrilei, de care s-au izbit cu maşina cei doi tineri, aparţine societăţii de salubritate aflată în subordinea autorităţii publice locale şi nu mai avea drept de circulaţie pe drumurile publice încă din data de 3 ianuarie 2016. Anchetatorii trebuie acum să stabilească atât vinovăţia şoferului autoturismului, cât şi a celui autoutilitarei care nu avea voie să se afle pe drum. ”Noi ne-am sesizat din oficiu în legătură cu acest aspect şi s-a întocmit dosar penal pentru circulaţia pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere expirate”, a declarat Alexandru Scafariu, adjunctul Poliţiei Petrila. Sunt voci care susţin că situaţia autoutilitarei era cunoscută de către responsabili, respectiv conducerea societăţii Edil Urban Petrila.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

6 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

6 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

6 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

6 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

6 ore ago