Categories: Eveniment

Au furat cablul telefonic

Livia Botici

Peste doi kilometri de cablu de telefonie fixă a fost furat de cinci hoţi de fier vechi, din oraşul Geoagiu, în urmă cu aproape două luni. De atunci, 300 de bătrâni singuri şi bolnavi, din satele Homorod şi Renghet nu mai pot lua legătura cu familiile, pentru că societatea Romtelecom nu a înlocuit cablul sustras.

Se fură de mulţi ani
Potrivit autorităţilor locale din oraşul Geoagiu, care au în administrare cele două sate, situaţia este deosebit de sensibilă pentru cei afectaţi, care nu pot lua legătura cu copiii, nepoţii sau alţi membri ai familiei. „De aproape două luni, de când avem această problemă, 300 de oamenii sunt cu adevărat disperaţi, deoarece nu mai pot folosi telefonul. Satele respective sunt retrase, iar în acea zonă, nu există semnal la telefonia mobilă, deci, situaţia este critică, pentru că nu au nici o alternativă. Majoritatea celor afectaţi sunt persoane de 80-90 de ani şi vă daţi seama că sunt singuri, bolnavi şi, pe deasupra, nici nu mai pot vorbi cu familia. Cablul este furat pentru a treia oară în ultimii ani şi mă deranjează că Romtelecomul nu a luat nici o măsură. Ce vor? Să păzim noi cablul? Acum, după ce s-a furat atât de mult cablu de telefon, ne spun că nu ne mai branşează la sistem. Este o nesimţire fără margini”, a declarat Simion Mariş, primarul oraşului Geoagiu.

Hoţii au fost prinşi
Reprezentanţii Romtelecom susţin însă că, telefonia fixă va funcţiona din nou, dar nu se ştie exact de când. „Timpul de înlocuire a cablurilor furate, de care depinde repunerea în funcţiune a serviciilor, este influenţat în mod direct de dimensiunea tronsonului de reţea afectat. Compania depune de fiecare dată toate eforturile pentru restabilirea conexiunilor abonaţilor din zonele afectate, într-un timp cât mai scurt”, a declarat Diana Ciobănescu, purtătorul de cuvânt al Romtelecom, zona de Vest. În urmă cu trei zile, poliţiştii din Geoagiu au reuşit să-i prindă pe cei care au furat cablul de telefonie fixă de pe stâlpi. Ilie Macra, de 23 de ani, Horaţiu Tagara, de 34 de ani, Marius Abraham, de 30 de ani, Romulus Bacrău, de 31 de ani şi Teodor Bacrău, de 32 de ani, toţi din oraşul Geoagiu, sunt cercetaţi în stare de libertate. După ce au furat cablul, care valorează în jur de 30.000 de lei, bărbaţii l-au topit, iar cuprul din el l-au vândut la un centru de colectare a fierului vechi, din municipiul Hunedoara. „Aceşti oameni (n.r. patronii centrelor de colectare fier vechi) încurajează hoţia, pentru că, atunci când hoţii au mers să valorifice acest cupru, ar fi trebuit să-i ia la întrebări, să vadă de unde îl au. Dar, din păcate, ei le-au dat banii şi nu i-a interesat altceva. Cu aşa oameni nepăsători faţă de lege, niciodată nu o să ieşim la liman”, a mai spus primarul oraşului Geoagiu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

3 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

3 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

3 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

3 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

3 ore ago