Categories: FlashSport

Au cucerit eventul, vor perfecţiunea

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a câştigat, fără emoţii, finala Cupei României, etapa judeţeană, scor 3-0 cu Măgura Pui, şi şi-a trecut în cont al doilea trofeu, după cel de campioană a Ligii a IV-a. Echipa născută vara trecută poate avea un sezon perfect dacă va câştiga şi meciul de baraj pentru promovarea în eşalonul trei în care va juca, în data de 15 iunie, pe teren neutru, cu campioana judeţului Cluj, FC Unirea Floreşti.

I-au bătut cu rezervele

Evident superioară tuturor echipelor din ligile judeţene, campioana FC Hunedoara a făcut instrucţie şi cu Măgura Pui, lidera Ligii a V-a, seria Valea Streiului. Hunedorenii au câştigat, clar, la scor de neprezentare, 3-0, finala Cupei României, etapa judeţeană, disputată, ieri, pe Stadionul „Victoria” din Călan, deşi şi-au permis să-şi menajeze patru titulari. Chiar şi fără portarul Băeşu şi jucătorii de câmp Şaucă, Ov. Popesc şi Samoilă în primul 11, FC Hunedoara a „arestat” mingea şi şi-a înghesuit adversara în propria jumătate. Dominarea alb-albaştrilor s-a concretizat prima dată în minutul 20, când Coroba a şutat de la şase-şapte metri pe sub portar, după un 1-2 cu Gavriluţi. Acelaşi Corobea (min. 39) a stabilit scorul la pauză, la 2-0, după ce a scăpat singur cu portarul, în urma unui duel aerian câştigat de Doroi. În ciuda eforturilor echipei din Pui de a da o replică onorabilă, şi după pauză, tot FC Hunedoara a marcat. Corobea a făcut o cursă pe banda stângă, a centrat perfect, iar Şaucă (67) a pus latul pentru 3-0, aducând trofeul Cupei României în vitrina FC Hunedoara.

Mitrică şi-a spionat adversarii

Conştient că Măgura Pui e uşor de învins, antrenorul Nelu Mitrică şi-a menajat o parte dintre titulari, întrucât, după ce a spionat-o pe Unirea Floreşti la meciul cu Minerul Ocna Dej (scor 13-1, în deplasare), e convins că barajul de promovare va fi dificil. „Unirea Floreşti este o echipă cu jucători tehnici şi de viteză, iar majoritatea dintre ei au evoluat în Ligile superioare, chiar şi în Liga 1. Vreau să îi mai văd o dată şi pe teren propriu, pe un gazon bun, întrucât la meciul cu Ocna Dej, terenul a fost mlăştinos, iar adversarul modest”, a spus Mitrică. Tehnicianul crede că şansele de victorie la baraj sunt egale. „Unirea Floreşti este o echipă cam de calibrul nostru, iar şansele de calificare sunt egale pentru fiecare formaţie. Se joacă într-o singură manşă, se poate întâmpla orice”, a spus antrenorul hunedorenilor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago