Categories: Actualitate

Au crezut că trec de detectorul de minciuni

Maximilian Gânju

Trei tineri din zona Brad, printre ei și un minor, au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru că au tâlhărit un lo­cal­nic. Cu banii luați de la victimă au făcut o petrece cu băutură și grătare. Au fost prinși de polițiști, dar doi dintre ei nu au re­cu­nos­cut că au comis tâlhăria.

Mai multe zile de îngrijiri medicale
Duși la detectorul de minciuni, rezultatul a fost previzibil pentru anchetatori, chiar dacă suspecții au avut convingerea că pot păcăli poligraful.
Cei trei inculpați se aflau în fața unui ma­gazin alimentar cu program non stop și l-au observat pe cel tâlhărit că este băut. ”Per­soa­na vătămată a ieșit din magazin și s-a îndreptat către casă, împrejurare în care cei trei s-au hotărât să-l deposedeze de bani. Sub pretextul cererii unei țigări, victima s-a oprit și imediat a fost lovită în zona feței de P.D. și B. Alin, loviturile aplicate determinând căderea acesteia. În acest context, în timp ce per­soana vătămată era imobilizată la pă­mânt, inculpatul C. I. i-a sustras portmoneul, în care se afla suma de 50 de euro (o bancnotă) și 50 de lei. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, în urma agresiunii per­soana vătămată a suferit leziuni care ne­cesită pentru vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale”, se arată în dosar.

Dosar întors la instanța din Brad
Cei trei au împărțit banii și au făcut o pe­tre­cere la un alt amic, martor în dosar. În fața anchetatorilor, doi dintre autorii tâlhăriei au negat faptele și au fost duși la detectorul de min­ciuni. ”Din cuprinsul rapoartelor de cons­ta­tare a comportamentului simulat a rezultat că la întrebările cheie cu privire la comiterea infracțiunii, răspunsurile negative ale celor doi inculpați majori au fost urmate de mo­di­ficarea parametrilor traseelor respiratorii, tra­seului electrodermal, traseului cardio­vas­cular, semnificând faptul că răspunsurile sunt mincinoase. (…) Din interpretarea mo­di­ficărilor survenite pe diagrama poligraf au re­zultat fără dubii că răspunsurile sunt min­ci­noase. Tinerii au fost condamnați de Jude­că­to­ria Brad la închisoare cu suspendare, pen­tru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie ca­li­fi­cată, dar au făcut apel. Curtea de Apel Alba Iulia le-a admis acțiunile și a constatat că sen­tința instanței de fond nu este corectă. Ast­fel, magistrații au dispus rejudecarea ca­u­­zei de către Judecătoria Brad, iar ultimul act procedural rămas valabil de la care procesul penal trebuie să-și reia cursul este înche­ierea definitivă a judecătorului de cameră pre­liminară.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o zi ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o zi ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

o zi ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

o zi ago