Attila Dezsi: Lansez un apel devenilor, împotriva prostiei!

Sorina Popa

Prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi (foto), a lansat, ieri, un apel la deveni, „de luptă împotriva prostiei celor pe care i-au ales în Consiliul Local Deva”. De ce a ajuns prefectul la un asemenea gest, este simplu.

„Nu şi-au făcut datoria până la capăt”

„Nu sunt interesat de luptele politice din Consiliul Local Deva (CL), ci de respectarea şi aplicarea legii. E vorba de lupte politice în CL Deva, între două sau mai multe părţi. Dacă o parte va pierde, bineînţeles că va încerca să găsească vinovatul în altă parte şi nu în grupul ei. Aşadar, lansez oficial, un apel către deveni, de uniune împotriva prostiei celor din CL Deva, care au cerut demisia mea, deşi nu ştiu despre ce vorbesc”, a spus prefectul Attila Dezsi. El a menţionat că i-a primit pe consilierii USL la sediul Prefecturii, săptămâna trecută, şi le-a prezentat documentele prin care Instituţia Prefectului atacă în contencios-administrativ hotărârile adoptate în Consiliul Local şi cere convocarea şedinţei ordinare a CL Deva. “Unii dintre aleşii locali de la Deva au spus că nu am introdus acţiunile în contencios administrativ, legate de anumite hotărâri ale CL, care nu au fost votate conform legii. Însă, cine nu este pregătit, nu cunoaşte situaţia, sau este rău intenţionat, după părerea mea, ar trebui să tacă. Există trei acţiuni în contencios administrativ vizavi de actualul scandal din CL Deva. Această harababură voită de acolo vreau să nu mai continue. Am informat consilierii despre acţiunile în instanţă. Din păcate, însă, aleşii deveni nu şi-au făcut datoria până la capăt”, a declarat prefectul judeţului.

Consiliul local riscă să se dizolve

Potrivit prefectului, dacă nu se adoptă în trei şedinţe ordinare lunare, la rând, nici o hotărâre de consiliu local, atunci, acesta va fi dizolvat. Iar cu un an înainte de data alegerilor locale, nu se mai organizează anticipate pentru desemnarea unui nou consiliu local. În aceste condiţii, având în vedere că luna trecută, primarul nu a convocat nici o şedinţă ordinară a CL Deva, iar această lună este aproape de final, există riscul ca parlamentul local al reşedinţei de judeţ să se dizolve în luna august, dacă nici în respectiva lună, aleşii nu vor reuşi să se întrunească în şedinţă ordinară. Primăria poate funcţiona în continuare şi în aceste condiţii, susţine prefectul, cu aparatul propriu, numai că hotărârile de consiliu ce au legătură cu patrimoniul municipiului nu vor mai putea fi luate, în lipsa consiliului local.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Daca am fi impotriva tuturor prostilor, am ramane fara cea mai mare parte dintre politicieni...

  • Cam interesat in mod direct domn pErfect de situatia din Consiliul Local Deva. Bine spus Marius, cu siguranta am ramane si fara reprezentanti ai inaltelor institutii, cum ar fi Guvernul. Apel impotriva prostiei lansat de un catolic care vorbeste despre sfintii ortodocsi si o fredoneaza pe "Treceti batalioane romane Carpatii"??? si lista e mult-mult mai lunga...

  • Simion...chiar imi place de prefect...nu ma intereseaza etnia, orientarea religioasa si preferintele muzicale...dar din ceea ce am vazut pana acum, macar face ceea ce ar trebui sa faca, in contrast cu foarte multi politicieni din zona noastra, a caror singura preocupare este zbieratul cand nu le iasa pasentele...

  • preaperfectu , prefectu , preamarele,primarele, astia dom,le sunt oamneni , bashteptzi ,deszi , adeca ca cam dashteptzi , deshi ,s-o indesit tara de desptepti , numa amarastenii , prostovanii din conziliu local astia este ingusti la minte , ba bozgorel pa tine cine te-o ales , urbea , poporu ,conurbatia corbis , asociatia corbului ,pe unde ai venit la Deva , din vale ,pe la vama cucului? no ia de aici dragomuie ighen , isthenu mami voastre , eu credeam ca vreti democratie de la ue , da va da beshelu muie.

  • p.s. au doara Iancu n-o murit , el numa otzara o adormit , si napoi cand o veni , el pre voi toti v-o zogoni.arianul dolofan blond cu ochi albastri dezsi - dixit.magna cum laude ,si alianta voastra magna cum fraude.

  • Galbioru asta are si-o sageata albastra...pacat ca nu-l strapunge... :)))))))))))))))))

  • Eu personal am stat de vorba cu prefectul,si i-am adus la cunostinta abuzuri foarte grave facute de functionarii publici,a spus ca ma intelege si ca ma respecta pentru curajul de a reclama abuzuri,dar el nu poate face nimic,accepta cu buna stiinta aceste abuzuri,facand GREVA TACERII,la cine sa mai te adresezi daca el care este considerat cel mai mare functionar public din judet nu poate lua masuri.Ce facem dl prefect cu INTERLOPII CU LEGITIMATI DE LA STAT,care incalca legea cu buna stiinta.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

22 de ore ago