Categories: Sport

ATLETISM. Juniorii hunedoreni, printre medaliații de la Cluj Napoca

Arena din Cluj Napoca a găzduit Campionatul Naţional de atletism pentru juniorii U20, cu o participare numeroasă din rândul tinerilor din țară. A fost o competiție deosebită, în­trecerile fiind și un criteriu impor­tant de selecție pentru competițiile internaționale la care România va fi prezentă cu juniorii de categoria I.
Au urcat pe podiumul de premiere Raul Manuel Dan, legitimat la CSM Deva (antrenor prof. Cornelia Juratoni), care a câștigat detașat proba de 3.000 m cu timpul de 8:44.07 și s-a impus apoi la 1.500 m cu timpul de 3:50.33. Sportivul devean va par­ticipa peste o săptămână la Cam­pio­natele Balcanice de atletism pentru juniori din Turcia.
În proba de 1.500 m, deveanul a fost urmat în clasament de Adelin Daniel Pop (CSS Hunedoara, pregătit de an­tre­norul emerit Ștefan Beregszaszy), care a încheiat proba pe locul secund cu timpul de 4:02.82. Adelin Daniel Pop s-a situat pe locul al treilea în proba de 800 m, pe care a încheiat-o cu timpul de 1.59.33. Un alt junior, Eric Daniel Rus, legitimat la LPS Cetate Deva (grupa prof. Cornelia Juratoni), este noul campion național în proba de 3.000 m obstacole, pe care a încheiat-o cu timpul de 9:59.19. Petrina Pivniceru (CSS Hunedoara, pregătită de prof. Florin Bucur) s-a clasat pe locul II în finala de la 200 m și pe locul III în finala de la 100 m, iar Eliza Enache (LPS Cetate Deva, pregătită de prof. Nicolae Alexe) a câștigat o medalie de bronz la săritura în înălțime, cu o performanță de 1.60 m.
La finalul acestei săptămâni, de aceas­tă dată la București, se vor des­fă­șura întrecerile celei de-a 45-a ediție a Campionatului Naţional de atletism pen­tru cadeți, juniori până la 16 ani.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago