Categories: Sport

ATLETISM. Florentina Marincu şi Maria Florea duble campioane naţionale!

Vineri şi sâmbătă, la Complexul Sportiv Lia Manoliu din Capitală s-au desfăşurat între­cerile ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de atletism indoor pentru seniori şi tineret, ocazie cu care s-au decernat titlurile naţionale la probele atletice de sală.
Competiţia a fost una spectaculoasă cu o par­ticipare numeroasă şi cu rezultate care con­firmă faptul că atletismul românesc are po­tenţial pentru a mai trimite (pe lângă cei cinci sportivi care au obţinut deja biletele pentru Jocurile Olimpice) încă alţi 4-5 sportivi la Tokyo.
Pentru reprezentanţii entităţilor sportive din judeţul nostru, participanţi la competiţia na­ţională de la Bucureşti, rezultatele sunt pe mă­sura pregătirii efectuate în perioada de pan­demie şi în condiţii dintre cele mai dificile. Re­marcăm evoluţia deosebită a sportivelor Floren­tina Marincu Iuşco şi Claudia Maria Florea, ambele câştigând câte două medalii de aur la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de seniori.
În prima zi a întrecerilor, Andrei Răzvan Deliu (legitimat la SCM Deva) şi-a trecut în pal­ma­resul personal un nou titlu de campion na­ţio­nal în proba de săritura cu prăjina ( 5.00 m), probă pe care o domină de mai mulţi ani. Maria Claudia Florea (dublă legitimare SCM Deva-CS Ghelari) a câştigat medalia de aur şi titlul naţional în proba de 1500 m (cu timpul de 4:20.17), iar Florentina Marincu Iusco s-a im­pus în proba de triplusalt, pe care a câş­tigat-o cu o săritura care a măsurat 13.75 m. O medalie de argint a cucerit Antonia Irimie (SCM Deva) la săritura cu prăjina cu 3.30 m, dar mult sub posibilităţile atletei din Deva.
Sâmbătă am consemnat alte două medalii de aur cucerite de către sportivii din Deva. Florentina Marincu Iuşco a câştigat fără pro­ble­me proba de săritură în lungime, cu o per­for­manţă de 6.48 m, iar cea de a doua me­dalie de aur i-a revenit tinerei Maria Claudia Florea, clasată pe locul I în proba de 800 m, cu timpul de 2:06.76.
Primele concluzii care se desprind după aceste rezultate sunt că cei trei medaliaţi cu aur la naţionale, adică Răzvan Deliu, Floren­tina Marincu şi Maria Claudia Florea şi-au cucerit dreptul să participe la Campionatele Balcanice de atletism în sală pentru seniori, care sunt programate în 20-22 februarie la Istanbul, cu şanse la cucerirea altor medalii. Florentina Marincu Iuşco are baremul pentru a fi prezentă şi la Campionatele Europene de atletism indoor din Polonia, de la Torun, pro­gramate între 4- 8 martie şi va fi prezentă la această competiţie după validarea pe care o va face federaţia.
Pentru cealaltă sportivă din Deva este ne­voie ca Maria Claudia Florea să se mobilizeze mai mult şi să obţină baremul de calificare în întrecerile de la Istanbul, lucru posibil aşa cum a declarat chiar ea, imediat după com­pe­tiţia de la Bucureşti.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

11 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

11 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

11 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

11 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

11 ore ago