Categories: Sport

ATLETISM. Florentina Marincu Iuşco este şi campioană balcanică

România a încheiat ediţia din acest an a Campionatelor Balcanice de atletism de la Smederevo (Serbia) cu un total de 18 me­dalii, dintre care şase de aur, patru de argint şi opt de bronz.
După cele opt medalii cucerite sâmbătă,în prima zi a întrecerilor din Serbia, patru de aur şi patru de bronz, atleţii români au cucerit duminică după amiază, la cea de-a 74-a ediţie competiţiei alte 10 medalii, două de aur, patru de argint şi patru de bronz.
Atleta Florentina Marincu Iuşco, legitimată la LPS Cetate Deva, a reuşit o nouă per­for­manţă, cucerind medalia de aur, cu o per­formanţă care a măsurat 6.65 m.
O medalie de aur pentru delegaţia Ro­mâniei a cucerit şi Nicolae Soare la 3.000 m (8:04.23) iar medaliile de argint au fost ob­ţinute de Bianca Ghelber la aruncarea cio­canului (70,00 m), Daniela Stanciu la sări­tura în înălţime (1,92 m), Alexandru Novac la suliţă (77,80 m) şi de ştafeta masculină de 4×400 m (David Gudi, Vlad Dulcescu, Ionuţ Olteanu, Mihai Pâslaru – 3:10,19).
Medaliile de bronz au fost obţinute de Alexandru Tache la triplusalt (16,04 m), Ana­maria Nesteriuc la 100 mg (13,17), Claudia Florea (legitimată la SCM Deva- CS Ghelari) la 1.500 m (4:21,01) şi de Andrei Ştefana la 3.000 m obstacole (9:04,08).
Andrei Răzvan Deliu (legitimat la SCM Deva) a încheiat pe locul 10 la săritura cu pră­jina finalizând întrecerile la 4,80 m, mult sub posibilităţile sale.
La cea de-a 74-a ediţie a Campionatelor Bal­canice de atletism s-au aliniat peste 414 de sportivi din 19 ţări. România a participat cu 51 de sportivi (28 la masculin şi 23 la feminin).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

18 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

18 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

18 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

18 ore ago