Atletism. Cluj-Napoca va găzdui în 2021 Campionatului European pe echipe

România a primit din partea European Athletics organizarea ediţiei 2021 a Campionatului European de atletism pe echipe, Liga I, aceasta urmând să se desfăşoare în perioada 19-20 iunie, la Cluj-Napoca, informează, miercuri, site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.

„Veste excelentă de la European Athletics pentru atletismul românesc, dar şi pentru sportul din ţara noastră. În cadrul celui de-al 160-lea Comitet Executiv al European Athletics – care a avut loc online la mijlocul săptămânii trecute – a fost decis faptul că oraşul Cluj-Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European pe echipe, Liga I. European Athletics Team Championships, First League, se va desfăşura în perioada 19-20 iunie 2021, pe Cluj Arena. În 2020, pe superba arenă din Cluj Napoca – construită pe locul vechiului stadion ‘Ion Moina’, între 2009 şi 2011, cu o capacitate de 30.201 locuri – a avut loc Campionatul Balcanic de seniori”, se menţionează pe site-ul citat.

În aceeaşi perioadă de anul viitor vor avea loc şi celelalte competiţii pe echipe, după cum urmează: Campionatul European pe echipe, Superliga – în Silezia (Polonia), la Chorzow, Campionatul European pe echipe, Liga a II-a – la Stara Zagora (Bulgaria), Campionatul European pe echipe, Liga a III-a – la Nicosia (Cipru).

Tot în cadrul celui de-al 160-lea Comitet Executiv al European Athletics s-au decis oraşele gazdă pentru următoarele două ediţii ale Campionatului European de cros: Fingal – Dublin, în 2021 şi Torino-La Mandria Park, în 2022.

Oficialii Comitetului Executiv al European Athletics au stabilit locurile de desfăşurare pentru două competiţii importante: Istanbul 2023 – Atakoy Athletics Arena – Campionatele Europene în sală şi Roma 2024 – Stadionul Olimpic – Campionatele Europene în aer liber.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.