Categories: Actualitate

Atenţie la pastilele de slăbit. Unele îţi atacă sănătatea

Anamaria Nedelcoff

Medicii hunedoreni avertizează că pe piaţa românească se vând pastile de slăbit foarte periculoase pentru sănătatea oamenilor. Pe lângă mediatizatul caz al pastilelor de slăbit ce conţineau sibutramină, o substanţă toxică, au mai apărut alte pastile, de origine japoneză, care conţin fenolftaleină, substanţă ce nu este menţionată de către distribuitor. Fenolftaleina este suspectată că ar fi cancerigenă. Efectele adverse ale pastilelor de slăbit menţionate sunt grave, de la insomnii, până la crize de hipoglicemie ori chiar afecţiuni cardiace.

Au efecte nocive
La farmaciile din Deva, aceste pastile nu mai sunt pe stoc. „Nu avem pastile de slăbit japoneze, au fost retrase de câteva luni de pe piaţă. Am înţeles că aveau nişte substanţe interzise, iar noi nu le putem verifica”, spun reprezentanţii farmaciilor. Doctorul Ştefan Repede, medic şef în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, spune că partea gravă este că astfel de medicamente periculoase au liber la vânzare pe internet. Mai mult, substanţele din medicamente nu pot fi analizate decât în ţara în care sunt fabricate. „Ce conţin aceste pastile nu avem de unde să ştim, nu avem condiţii să le analizăm. Cel mai periculos este că se face comanda pe internet. Şi eu mi-am cumpărat de acolo pastile de slăbit, cu sibutramină. Sibutramina îmi dădea insomnii, în doze mari îţi dă efectul ca la ecstasy. De vină este cel care le-a importat şi a vândut acel produs. Poţi să ştii că ingredientele de acolo sunt reale? Iar astfel de medicamente pot fi interzise în momentul în care apar cazuri cu oameni care s-au îmbolnăvit de la ele”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, dr. Ştefan Repede.

Există multe falsuri pe internet  
Medicul hunedorean vorbeşte şi despre efectele adverse ale pilulelor de slăbit, care l-au afectat chiar pe el. „Eu m-am îngrăşat mai rău de la ele, eram agitat, nervos, am făcut crize de hipoglicemie. Un pont pentru cei care vor să le cumpere este că dacă le găseşti prea ieftine, sunt falsuri. Cele mai periculoase pastile de slăbit sunt cele din Rusia şi China, care nu pot fi verificate la noi”, mai spune dr. Ştefan Repede.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

7 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

7 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

7 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

7 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

7 ore ago