Categories: EvenimentFlash

ATENTATE TERORISTE LA PARIS! Peste 140 de morți și sute de răniți

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în șapte zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Două explozii, comise de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

Teroriști islamiști kamikaze

Cel puţin şapte islamişti au comis atentate sinucigaşe la Paris, iar altul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, anunţă autorităţile, după atacurile teroriste soldate cu cel puţin 140 de morţi, informează cotidianul Le Figaro. Trei terorişti s-au aruncat în aer în fata arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului, unde se desfăşura un meci de fotbal amical între selecţionatele Franţei şi Germaniei. Alţi cel puţin trei terorişti au comis atacuri sinucigaşe în Clubul Bataclan, altul fiind împuşcat mortal de forţele de ordine. Un alt atac sinucigaş a avut loc în zona Voltaire din Paris.  Alte cel puţin 40 de persoane au fost omorâte în alte locuri din centrul Parisului şi de la periferia capitalei Franţei.

Carnagiu cu 100 de morți în sala Bataclan

    Sute de persoane asistau la concertul grupului californian de  hard rock “Eagles of Death Metal” în momentul atacului care a vizat Clubul Bataclan. Potrivit martorilor, în sala de concerte a fost „o baie de sânge”. Conform unui oficial de la Primăria Parisului, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în momentul în care teroriştii s-au aruncat în aer în sala de concerte Bataclan, situată în centrul orașului, imediat după asaltul forţelor speciale. Nu este clar câţi terorişti şi câţi ostatici erau în sala de concerte. Conform unor surse, teroriştii s-au aruncat în aer în momentul intrării forţelor de ordine, provocând un carnagiu printre sutele de ostatici. Alţi ostatici au murit în schimburile de focuri dintre forţele speciale şi alţi terorişti.

Preşedintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, şi ministrul Justiţiei, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului. „Autorii luării de ostatici au fost eliminaţi. Teroriştii capabili de astfel de atrocităţi trebuie să ştie că vor fi urmăriţi şi aduşi în faţa justiţiei”, a declarat Hollande.

Membrii trupei din California au scăpat cu viața

Membrii trupei ‘Eagles of Death Metal’ au scăpat cu viață, după atacurile teroriste și luarea de ostatici din sala Bataclan, unde concertau aceștia, relatează AFP.  Soția bateristului Julian Dorio a declarat pentru cotidianul Washington Post că soțul i-a telefonat să-i spună că ‘este în siguranță și o iubește’. ‘Toți cei care se aflau pe scenă au scăpat’, a spus ea. Informația a fost confirmată și de Mary Lou Dorio, mama lui Julian, care a precizat totuși că nu se știe unde se află unii membri ai echipei care însoțea trupa.
‘Eagles of Death Metal’ este un grup de garage-rock originar din Palm Desert (California), care a colaborat cu muzicieni precum Dave Grohl, fost component al trupei Nirvana. Componenții principali ai trupei sunt Jesse Hughes (43 de ani) și Josh Homme (42 de ani).

Stare de urgență și control la frontiere

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei, în contextul atentatelor. Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat, vineri noapte, că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris. Iniţial, Hollande a anunţat închiderea frontierelor, însă ulterior preşedinţia Franţei a oferit clarificări, explicând că au fost reintroduse controale temporare la punctele vamale, dar circulaţia rămâne deschisă. Este pentru prima dată când Franţa decretează stare de urgenţă, în baza unei legi din 1955, iar populaţia este anunţată prin toate canalele media să nu iasă din case.

Încă nu sunt anunțați cetățeni români printre victime 

       MAE a informat sâmbătă dimineaţă că, până la această oră, nu deţine nicio informaţie oficială conform căreia printre victimele atentatelor de la Paris se află şi cetăţeni români. „Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităţilor franceze în acest sens”, se spune în precizările MAE.

Islamiștii amenință

Simpatizanţii organizaţiilor teroriste au celebrat atentatele de la Paris, soldate cu aproximativ 140 de morţi, sugerând că sunt opera reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Institutul SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.  Un atacator de la sala Bataclan ar fi strigat: „Este pentru Siria” și „Allahu Akbar”. “Parisul arde şi, în curând, toată lumea va simţi amărăciunea”, au transmis prin Twitter simpatizanţi islamişti. Martori au relatat că teroriștii au strigat Allah Akbar, dar vorbeau între ei într-o franceză fără accent, ceea ce-i face pe analiști sa ia în calcul că ar fi vorba despre tineri francezi de origine musulmană aflati la a doua sau a treia generație in Franța. Unii dintre teroriști au fost kamikaze, detonându-și centurile cu explozibil.

 

 

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Atentate teroriste care sunt de joasa speta. O barbarie fara seaman sa omori oameni care nu au nici o vina. Crima este impotriva umanitatii, nu doar a francezilor. Toata Europa, toata lumea civilizata trebuie sa faca front comun impotriva barbariei, a violentei. Raul trebuie starpit de la radacina. trebuie rediscutate directiile imigratiei.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago