Categories: Actualitate

Astăzi, la Curtea Supremă, un nou termen în dosarul „Alcoolul la volan”: Ce şanse are Mircia Muntean să scape de închisoare?

Sorina Popa

Astăzi, Mircia Muntean (foto) are un nou termen, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Alcoolul la volan”, aşa cum îl cunoaşte opinia publică. Muntean are şanse minime, practic, nule, să scape de pedeapsa cu închisoarea. Asta, deoarece, dacă va primi chiar şi doar o amendă penală în acest caz, el va trebui să execute pedeapsa de patru ani din dosarul „Afacerea Shell”. „Se va revoca pedeapsa cu suspendarea, din dosarul precedent, în caz că magistraţii vor decide o sentinţă penală în acest nou caz al fostului primar. Indiferent ce cuantum va avea noua pedeapsă, el va trebui să ispăşească integral cei patru ani, cel puţin”, ne-a declarat un cunoscut avocat din Deva.

Termen de încercare de şase ani
Mircia Muntean a fost condamnat cu suspendare, în dosarul „Shell”, dar are un termen de şase ani de încercare. Iar orice abatere de la lege îi va aduce cei patru ani de puşcărie în actualitate. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Mircia Muntean, în 2015, în dosarul „Alcoolul la volan”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Muntean s-a apărat, susţinând că şoferul său se afla la volan. Vom vedea care este verdictul judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi dacă Muntean va putea să mai candideze pentru postul de primar al reşedinţei de judeţ. Şi, dacă va mai ajunge, din nou, în fruntea primăriei, el riscă să părăsească fotoliul de primar la câteva luni de la alegeri, pentru că judecata la Înalta Curte durează mai puţin decât la alte instanţele inferioare. Astfel, am avea realegeri locale, la Deva după câteva luni de la data de 5 iunie, când se organizează alegerile locale normale.

Peste 300.000 de dolari de achitat
Reamintim că în 2013, după nouă ani de la trimiterea în judecată, Mircia Muntean a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Afacerea Shell”. Fostul edil a fost condamnat, după ce s-a dovedit că în 1999 a încheiat tranzacţii nelegale de terenuri cu Man Iosif, afacerist devean, decedat, acuzat de trafic cu maşini de lux. În acelaşi dosar, instanţa i-a condamnat pe Iosif Claudiu Man la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare şi pe Ovidiu Horaţiu Boldor, fost şef la Registrul Auto Român, filiala Hunedoara, la doi ani de închisoare cu executare. În aceste condiţii, Mircia Muntean are şanse mari să ajungă după gratii, chiar şi dacă în dosarul cu alcoolul va primi doar o amendă penală.
În plus, Mircia Muntean şi Iosif Claudiu Man, în calitate de moştenitor al lui Man Iosif, care a decedat, au fost obligaţi să plătească statului suma de 333.743 de dolari sau echivalentul în lei, la care se adaugă dobânda de referinţă a BNR, calculată de la data de 25 martie 1999, până la data plăţii integrale.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • au platit ceva pina acuma,... nimic si nici nu vor plati MM a divortat si si a trecut toata averea pe fosta sotie si pe copii asa ca adio si n am cuvinte.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago