Categories: Actualitate

Termen de judecată pentru contestaţia lui Mircia Muntean

Primarul Devei, Mircia Muntean (foto), încearcă să răstoarne în favoarea sa sentinţa definitivă din dosarul în care a fost condamnat în septembrie 2013 la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Şi, aşa cum anunţa cu ceva timp în urmă, a depus o contestaţie la executare împotriva sentinţei definitive, care va avea primul termen de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 25 noiembrie. Edilul speră că dosarul va fi rejudecat, după ce Curtea Constituţională a dat o nouă interpretare a infracţiunii de abuz în serviciu. În acest caz, Mircia Muntean a fost condamnat pentru tranzacţii ilegale de terenuri, efectuate în perioada primului mandat de primar.
Totuşi, cea mai grea problemă a edilului rămâne dosarul „Alcoolul la volan”, aflat pe rolul ÎCCJ, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pedeapsă la care i s-au adăugat şi cei patru ani primiţi pentru abuz în serviciu, beneficiul suspendării fiindu-i revocat. În total, Mircia Muntean s-a ales cu o condamnare de şase ani de închisoare cu executare. Hotărârea instanţei de fond a fost atacată cu apel, dosarul urmând să fie judecat de un complet de cinci judecători tot de la ÎCCJ, care va da sentinţa definitivă. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

o zi ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

2 zile ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

2 zile ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

2 zile ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

2 zile ago