Actualitate

Astăzi are loc Festivalul Luminii, la Deva

Adriana Clej

Astăzi, de la ora 17.00, în Parcul „Cetăţii“ din Deva, are loc ediţia a VIII-a a Festivalului Luminii. Anul acesta vor fi amplasate peste 10.000 de lumânări şi gulguţe din hârtie reciclată, care vor crea o atmosferă de poveste, aşa cum am fost obişnuiţi şi anii trecuţi.
Acestea vor fi amplasate pe aleile parcului, dar şi în centrul acestuia, aşezate pe jos fie suspendate pe spirale şi plase din sârmă. Tot parcul o să fie plin de gulguţe, care au în interiorul lor lumânări, urmând ca acestea să fie aprinse la lăsarea serii de persoanele care sunt prezente în parc, dar şi de voluntari şi cercetaşi. De subliniat că peste 100 de voluntari şi cercetaşi au organizat festivalul în cel mai mic detaliu pentru cele cinci ore de activităţi.
În cadrul festivalului vor fi cinci arii amenajate, fiecare dintre acestea având propriile activităţi inedite pentru participanţii de la eveniment.
Cea mai mare şi complexă este Aria Inspiraţională unde vor fi următoarele activităţi: „ateliere de vise”, „gânduri bune” şi pictură pe pânză, ateliere de meditaţie, de împrăştiat culori şi „mandale creative”, adică cercuri alcătuite din imprimeuri geometrice simbolizând geometria Universului. Altă activitate deosebită va fi schimbul de cărţi, unde trecătorii vor putea lua o carte în schimbul alteia şi se pot aşeza pe iarbă pentru a se relaxa în compania unei cărţi.
Aria Copilăriei are organizate ateliere de pictură pe faţă, jocuri şi „pişcători colorate”, dar şi un cort de board games, în care sunt aşteptaţi toţi copiii pasionaţi de jocurile sportive de masă.
Aria Jongleriilor este locul unde oricine poate avea ocazia să-şi testeze echilibrul şi coordonarea corporală, intrând pentru o seară, în lumea spectaculoasă a circului.
Centrul parcului este destinat fotografiei, dar şi pasionaţilor de fotografie. Tot acolo vor avea loc şi concerte de muzică folk pentru a putea fi un eveniment complet, dar şi pentru încântarea publicului.
Aria Cercetăşiei constă într-un atelier de noduri în care cercetaşii între şapte şi 11 ani îi vor învăţa pe participanţi o varietate de noduri utile în diferite situaţii.
Festivalul Luminii a fost organizat pentru prima dată în 2004, la Cluj-Napoca, de un grup de cercetaşi, ajungând să aibă o continuitate şi o răspândire frumoasă în ţara noastră. Evenimentul se desfăşoară sub genericul „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte!“ şi are darul de a „aprinde lumina“ în vieţile tuturor celor care iau parte la el.
Organizatorii evenimentului de anul acesta sunt Primăria municipiului Deva, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi Cercetaşii României.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Florii

30 de minute ago

Felicitare Florii

32 de minute ago

Felicitare Florii

32 de minute ago

Felicitare Florii

34 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

35 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

35 de minute ago