Actualitate

Așa zisul activist de mediu, Alin Andrioni, prins de polițiști

Alin Andrioni (foto), hunedoreanul care a lăsat un om paralizat pe viaţă, după protestul din luna mai 2015, de la Râul Alb, a fost prins de polițiștii hunedoreni.. Andrioni a fost judecat pentru tentativă de omor, iar iniţial, la instanţa de fond, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii la bibliotecă. Ulterior, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentința definitivă, Andrioni fiind condamnat la 6 ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată pe 28 martie 2023, la aproape opt ani distanţă de la atacul de la Râul Alb şi cu doar două luni înainte de prescripţie. Pedeapsa nu a putut însă fi pusă în aplicare, pentru că Andrioni era dispărut de la domiciliu. Acesta a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră.

„La data de 31 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale și ai Serviciului Acțiuni Speciale, au depistat în comuna Densuș, județul Hunedoara, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Densuș, care era dat în urmărire națională, având emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei de către Tribunalul Hunedoara. Bărbatul a fost depus în penitenciar”, au anunțat cei de la IPJ Hunedoara.

Reamintim că, în 24 mai 2015, la Coroieşti, aşa-zisul activist de mediu a trecut cu maşina peste Mihalache Bocea, un om de afaceri care intenţiona să construiască două microhidrocentrale pe Râul Alb. El a fost, la aceea vreme, luat pe capotă şi apoi a ajuns sub roţi, fiind grav rănit. Bărbatul a trecut prin numeroase operaţii şi şedinţe de tratament, iar acum îşi duce viaţa într-un scaun cu rotile. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago