Categories: SportUltima Ora

Argint cu gust amar. Deveanul Bogdan Juratoni este vicecampion european la box amator

Arbitrajele dubioase din boxul amator i-au refuzat titlul de campion european pugilistului devean Bogdan Juratoni. Românul l-a dominat clar pe Jason Quigley, azi, în finala competiției continentale de la Minsk a categoriei 75 de kilograme, în două dintre cele trei reprize, dar decizia judecătorilor a fost în favoarea irlandezului, scor 1-2. În ciuda amărăciunii ratării aurului, medalia de argint la Campionatul European 2013 reprezintă al doilea succes internațional important pentru Bogdan Juratoni, după bronzul cucerit la Campionatele Mondiale din 2011.

I-a învinețit ochii și l-a tăvălit, dar a pierdut

Experiența amară de la Jocurile Olimpice „Londra 2012”, când a fost eliminat în turul întâi, deși își dominase clar adversarul din Uzbekistan, s-a repetat pentru Bogdan Juratoni, azi, în finala de la Campionatul European 2013. Pugilistul devean a fost defavorizat de arbitri și a trebuit să se mulțumească doar cu medalia de argint, deși a fost în mod evident superior adversarului său. Irlandezul intrase în ring cu un ochi vânăt după meciul din semifinale, iar Bogdan i-a învinețit și celălalt ochi și l-a lovit dur în numeroase rânduri, determinându-l să se tăvălească și să refuze lupta.

Boxerul de la Dinamo s-a încălzit mai greu în finală și a pierdut, la limită, prima repriză, în viziunea tuturor celor trei arbitri din Azerbaidjan, Ungaria și Italia, scor 9-10. În runda secundă, Juratoni a avut un plus de viteză, a crescut volumul și forța loviturilor și și-a dominat clar adversarul. Obligați de situație, doi dintre arbitri – cei din Italia și Ungaria – l-au văzut învingător cu 10-9, dar cel din Azerbaidjan și-a continuat execuția și a punctat pentru irlandez, 9-10, astfel că scorul reprizei secunde a fost doar 2-1 pentru Bogdan. Juratoni a intensificat ofensiva și în runda a treia, în vreme ce adversarul său a continuat să fugă, să refuze lupta, să obstrucționeze și să se tăvălească. În ciuda evidentei superiorități a românului, doar arbitrul din Ungaria l-a văzut învingător al reprizei, iar ceilalți doi au dat puncte mai multe irlandezului, scor reprizei fiind 1-2. Prin urmare, decizia finală a fost în favoarea celui mai șifonat din ring, irlandezul Jason Quigley câștigând aurul european cu 2-1 pe reprize.

O dovadă în plus a arbitrajului tendențios în favoarea irlandezului este și meciul din semifinale în care campionul mondial Ievgeni Khytrov din Ucraina, favoritul numărul unu a competiției, a fost declarat învins, deși l-a dominat clar și i-a învinețit un ochi irlandezului. Ucrainianul s-a simțit furat și a depus o contestație, dar aceasta a rămas fără efect. (Ciprian Marinuț)

 

 

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago