Arestul la domiciliu al lui Moloţ & compania a fost prelungit cu o lună . Nu vor ieşi din casã toatã iarna

  Natalia Bumbac

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ (foto), ar putea petrece a treia lună în arestul propriei locuinţe. În aceeaşi situaţie se află şi ginerele său Robertto Venter, vicepreşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, viceprimarul suspendat al comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup şi omul de afaceri Vasile Axinte. „Magistraţii Tribunalului Alba au admis propunerea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile în cazul celor cinci inculpaţi. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare”, a declarat Sorina Cristorian, reprezentantul Biroului de presă al Tribunalului Alba.

Dacă decizia de ieri va fi menţinută şi la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă competentă cu soluţionarea contestaţiilor în acest caz, cei cinci inculpaţi vor petrece întreaga iarnă în arest la domiciliu. În perioada primelor două luni de arest la domiciliu, Mircea Moloţ şi-a schimbat statutul social, acesta devenind din preşedinte suspendat, fostul preşedinte al CJ Hunedoara. Mandatul lui Moloţ s-a încheiat înainte de termen, odată cu pronunţarea sentinţei definitive de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) prin care a fost menţinut verdictul de incompatibilitate dat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
Cu toate acestea, fostul preşedinte al CJ Hunedoara mai are de dat explicaţii în faţa procurorilor cu privire la infracţiunile pentru care este acuzat şi care ar fi fost înfăptuite în perioada mandatelor de ales judeţean. Potrivit comunicatului transmis de DNA, Mircea Moloţ este acuzat de procurori de trafic de influenţă în formă continuată, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei firme fără scop patrimonial. Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara mai este învinuit de spălare de bani în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat. Se poate spune că funcţia de conducere de la CJ Hunedoara i-a adus lui Moloţ apogeul carierei politice, dar şi declinul ireversibil. Chiar dacă acesta îşi făcea planuri, în urmă cu puţin timp, pentru un al patrulea mandat de preşedinte CJ, evenimentele s-au precipitat în defavoarea sa, încât nu l-a dus până la capăt nici pe al treilea.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago