Arbitrajul hunedorean revine pe prima scenă

04 x 2 Denis-HaidinerArbitrul Denis Haidiner (foto) din Hunedoara a debutat la centru în Liga I, după ce a condus, aseară, meciul dintre FC Braşov şi Corona Braşov. Fiu al fostului arbitru şi jucător al Corvinului, Daniel Haidiner, tânărul arbitru de 22 de ani, a reînviat astfel tradiţia arbitrilor hunedoreni pe prima scenă fotbalistică.
Răsplată după opt ani de sacrificii
Remarcat prin talent încă de la primele sale meciuri, Denis Haidiner, care a început arbitrajul la vârsta de 14 ani, la îndemnul tatălui său, a devenit o certitudine după opt ani de condus partide care l-au călit în ligile inferioare. Cooptat în „Programul de Tinere Talente 2013”, Haidiner a fost promovat luna trecută în lotul de arbitrii al ligii secunde, iar acum a făcut pasul spre primul eşalon. Hunedoreanul a condus, ieri, de la ora 17.00, meciul din etapa a XXXI-a a Ligii I dintre FC Braşov şi Corona Braşov, fiind ajutat de asistenţii Eduard Ungureanu  (Bucureşti) şi Stelian Slabu (Braşov) şi arbitrii adiţionali Paul Unimătan (Zalău) şi Teodora Albon (Cluj-Napoca). „Mă bucur că munca mea a dat rezultate. Este o realizare uriaşă. Cred că mă ajută calităţile fizice, faptul că m-am pregătit bine teoretic şi că înţeleg bine jocul. Nu am un model în arbitraj, încerc să preiau de la fiecare câte puţin. Sigur că îmi doresc să ajung pe lista FIFA. M-am apucat de arbitraj la vârsta de 14 ani. Am fost sfătuit de tatăl meu şi constat că bine a făcut”, a declarat Denis Haidiner pentru site-ul frf.ro.
Cel mai tânăr arbitru de Liga I din ţară
Criticat deseori de reprezentanţii echipelor din Liga a IV-a din judeţul nostru, Haidiner a fost promovat cu insistenţă de Grigore Macavei, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Hunedoara, cel căruia îi urmează în Liga I după exact 20 de ani. „Eu m-am retras în 1994, iar acum după 20 de ani el este primul arbitru hunedorean care ajunge la nivel de Liga I. A mai fost între timp doar Cristina Ionescu, însă ea a promovat mai rapid fiindcă erau locuri speciale pentru femei. A avut două faze grele în prima repriză a partidei de la Braşov şi le-a interpretat corect. Mulţi m-au criticat când l-am promovat dar acum s-a dovedit că am avut dreptate şi că Haidiner este un arbitru de valoare”, a spus, ieri, Grigore Macavei. Denis Haidiner a mai oficiat la încă un joc în Liga 1 în actualul sezon: ACS Poli Timişoara – “U” Cluj (1-2, etapa XXVIII-a), însă ca arbitru asistent suplimentar – pe linia porţii. (C. Marinuţ)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.