Arbitru suspendat după memoriul „păgubiţilor”

11 x 2 Haidiner-centruCiprian Marinuţ

Unicul arbitru hunedorean care fluieră în prezent şi la meciuri din Liga I, Denis Haidiner, din Hunedoara, a fost  reţinut pe o perioadă nedeterminată de la delegările din campionatul Ligii a IV-a. Sancţiunea a fost luată de Comisia Judeţeană a Arbitrilor şi are la bază memoriul depus la AJF Hunedoara de clubul CNS „Cetate” Deva. Oficialii deveni pretind că Haidiner ar fi viciat rezultatul meciului cu Jiul Petroşani, pierdut cu 1-2, în deplasare, de echipa lor şi că antrenorul lor, Marius Sîrbu, ar fi fost trimis în tribune şi, apoi, amendat în mod nejustificat.

Şi cei mai buni pot greşi
Grigore Macavei, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Hunedoara, a admis că Haidiner a comis unele greşeli la acea partidă şi a precizat că el a fost reţinut de delegări pentru o perioadă nedeterminată. Şeful arbitrilor hunedoreni a atras însă atenţia că greşelile tânărului arbitru de 24 de ani puteau fi comise de orice alt arbitru, motiv pentru care Haidiner nu trebuie pus la zid, ci trebuie încurajat să îşi îmbunătăţească prestaţiile. „Nota primită de Haidiner de la observatorul partidei,  Adrian Radu, a fost de 7,9. Raportul acestuia şi cd-ul cu înregistrarea partidei au dus la concluzia că arbitrul a comis unele greşeli. Pe înregistrarea video se vede că la o fază în careu de care arbitrul a fost foarte aproape ar fi fost penalti, dar e posibil ca din unghiul în care era el să nu fi observat contactul. Chiar dacă a greşit, Haidiner nu trebuie pus la zid. Oricum, sunt convins că nu a fost nici un fel de rea-intenţie. El este cel mai bun produs al arbitrajului hunedorean din ultimii ani şi trebuie încurajat să îşi continue drumul. Ar fi păcat să se piardă şi el, la fel cum s-a întâmplat cu alţi tineri talentaţi care au renunţat la arbitraj din cauza mizeriilor care se întâmplă la meciuri. Este ştiut faptul că de multe or’ antrenorii şi conducătorii de cluburi încearcă să arunce în cârca arbitrilor jocul slab al echipelor lor, deşi arbitrii nu au avut nici un fel de greşeli în jocurile respective”, a afirmat Grigore Macavei.
Denis Haidiner a debutat la centru în Liga I, în luna mai a acestui an la meciul dintre FC Braşov şi Corona Braşov. Fiu al fostului arbitru şi jucător al Corvinului, Daniel Haidiner, Denis a început arbitrajul la vârsta de 14 ani, la îndemnul tatălui său. După opt ani de condus partide în ligile inferioare, Denis Haidiner a fost cooptat în „Programul de Tinere Talente 2013”.

Dreptate pe jumătate
Decizia îi va bucura pe cei de la CNS „Cetate” Deva şi pe antrenorul lor Marius Sîrbu, care va fi probabil iertat de amenda de 70 de lei primită, după ce a fost trimis în tribune de Denis Haidiner. Însă, rezultatul stabilit atunci va rămâne neschimbat, iar punctele pierdute de deveni în acel joc nu vor fi recuperate. În memoriul depus la AJF Hunedoara, oficialii de la CNS „Cetate” Deva l-au acuzat pe Haidiner de vicierea rezultatului. „Echipei noastre i s-a refuzat un penalti, i s-a anulat un gol perfect valabil, iar un jucător de la Jiul a fost iertat de eliminare, deşi l-a faultat clar pe Lintaru. În plus, golul victoriei cu 2-1 al Jiului a fost marcat după un fault clar la portar”, au reclamat cei de la CNS „Cetate” Deva.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.